Winst voor HKC A1 in doelpuntrijke wedstrijd: 16-18

Zaterdag reisden we af naar Nieuwerkerk A2 voor de wedstrijd tegen de hekkesluiter. Locatie was de nieuwe sporthal de Kleine Vink, sinds oktober de nieuwe thuishaven van o.a. CKV Nieuwerkerk. Het is een prachtige accommodatie die, wat ons betreft, zo in Boven Hardinxveld neergezet mag worden. Voor het eerst in weken waren we compleet met het eigen team, behalve Ellis die in elk geval het zaalseizoen afmaakt als speelster van S2. Chantal was mee als vervangster.

Moment in de wedstrijd Nieuwerkerk A2 - HKC A1 Zoals voorspeld zou het geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar stonden we uiteindelijk aan de goede kant van de score.

Enige tijd later dan gepland beginnen we aan de wedstrijd tegen een op papier “makkelijke tegenstander”. Maar net als in de heenwedstrijd blijkt Nieuwerkerk een taaie tegenstander voor onze A1. De wedstrijd gaat gelijk op en er wordt om en om gescoord. Aanvankelijk is het de thuisclub die de voorsprong pakt en HKC dat aanhaakt, dan weer neemt A1 het initiatief. Het verschil wordt lange tijd niet groter dan één. Dan slaat HKC een gaatje van twee en probeert verder afstand te nemen. Verdedigend zit men er bovenop en geeft niets weg, maar aanvallend wil de treffer niet vallen. Nieuwerkerk weet de korf wél te vinden en scoort zelfs twee keer en de stand is weer gelijk. De rust wordt uiteindelijk bereikt met twee punten voorsprong voor HKC (7-9). In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. A1 neemt telkens het initiatief en de voorsprong van twee punten, maar de thuisclub voelt dat er misschien wel iets te halen valt en scoort met name middels verre schoten van twee heren die het vizier vandaag op scherp hebben staan. HKC blijft echter rustig doorscoren en doet dat over bijna alle schijven in het veld. De thuisclub is afhankelijk van de vorm van enkele spelers en komt uiteindelijk tekort. HKC wint deze wedstrijd verdiend met 16-18 en neemt de twee punten mee naar huis.

Volgende week spelen we thuis tegen Deetossnel/Volhuis A2 om 13.10 uur in sporthal de Appelgaard. Daar mag A1 zich proberen te revancheren voor de matige uitwedstrijd in Dordrecht die uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil werd verloren (10-9).

Overige resultaten:

Maassluis A1 KCR A1 13 – 17
Deetossnel/Volhuis A2 Vriendenschaar A1 11 – 14
IJsselvogels A1 Oranje Wit A1 14 – 20

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.junioren” picasaAlbum=”20120128NieuwerkerkA2HKCA1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Foto’s: M. de Rooij