HKC B1 moeizaam naar overwinning

Voor de B1 stond na de goede wedstrijd van vorige week Albatros dit weekend op het programma. Albatros was geen gemakkelijke tegenstander, want vorige keer wisten we er ook maar net van te winnen. Wel staat Albatros met weinig punten in de middenmoot. Er moest dus geen onderschatting plaats vinden maar de goede lijn van vorige week tegen Merwede doortrekken.

Moment in de wedstrijd HKC B1 - Albatros B1Het was flink uitgelopen, en rond kwart voor 4 werd het eerste fluitsignaal van de bekende scheidsrechter gegeven. Het duurde lang voordat er gescoord werd, we speelde lange aanvallen met ontzettend veel kansen maar het doelpunt viel niet. Daarom wist Albatros de score te openen uit een ver afstand schot werd de 0-1 binnen geschoten. Toen was het vrij snel Ingeborg die de stand weer gelijk wist te maken met een schot, 1-1. Het andere vak speelde ook weer lang en goed en daarom werd de 2-1 snel gemaakt door een afstandschot van Stan. Maar Albatros maakte weer gelijk uit een vrije bal. Door 2 korte kansen van Tamara werd er al snel een 4-2 stand op het scorebord gezet. Maar Albatros reageerde weer direct en het verschil werd weer 1, 4-3. De 5-3 kwam op naam van Anieke uit een strafworp. Maar Albatros bleef aanhaken, 5-4. Het was Albatros die lange aanvallen speelde en daardoor zelfs weer gelijk kon maken. Het vak van Stefan bracht met een afgesproken aanval weer de voorsprong op het scorebord, door een doorloopbal van Stefan. Maar Albatros wilde het ons vandaag flink lastig maken en bracht daarom net voor rust de 6-6 nog op het scorebord. We leken even met deze stand te gaan rusten maar Aron kreeg nog een strafworp mee en die werd bennut door Tamara en daarom bezochten we met een stand van 7-6 de kleedkamers.

In de rust werd vooral gezegd dat we het hier vandaag niet moesten verpesten. Punt verlies kunnen we niet gebruiken en daarom moesten we de tweede helft laten zien wat we in huis hadden. Alle puntjes werden nog op de spreekwoordelijke ‘I’ gezet, en de 2e helft gingen we knallen!

Zoals we hadden afgesproken lukte niet, Albatros maakte uit een openingsbal direct weer gelijk 7-7. Het was nu taak om niet te verslappen maar gewoon door te blijven korfballen, en vooral scoren! Dat deden we ook want door Stefan werd er weer een voorsprong op het scorebord gezet, 8-7. Albatros schoot goed en veel, en scoorde daarom uit een heel ver afstandschot de 8-8. Het vak van Tamara had op dat moment moeite met scoren, maar Albatros wist er niet van te profiteren. Daarom werd er lang niet gescoord. Aron was het zat en scoorde met een ver schot de 9-8. Het was nu taak om de voorsprong verder uit te bouwen en een gaatje te slaan. Dat bleek te lukken want door een doorloopbal van Tamara werd het verschil 2. Toen konden we het verschil op 3 brengen, maar er werd een strafworp gemist. Albatros wist hiervan te profiteren en scoorde de 10-9. De 11-9 was weer voor HKC. Het was nu taak om de wedstrijd met nog een aantal minuten rustig uit te spelen, en geen risico te nemen, maar wel blijven scoren! Helaas lukte dat niet en bracht Albatros met nog 4 minuten te spelen de stand weer gelijk, 11-11. We moesten niet in paniek raken maar gewoon duidelijk en rustig spelen! Het vak van Stefan maakte de afspraken, en daardoor kon Stefan de 12-11 binnen schieten via een korte kans. Even leek het erop dat Albatros in de laatste secondes opnieuw gelijk maakte, maar het doelpunt werd afgekeurd van de wat warrig fluitende scheidsrechter omdat de dame over de lijn stond. Niet veel later klonk ook het eindsignaal, en waren de punten toch binnen!

Belangrijk is dat we gewonnen hebben, en dat de 2 punten binnen zijn! Het was geen beste wedstrijd, maar snel vergeten! We staan nog steeds met KCR aan kop en volgende week treffen we KV Tilburg B1 in Tilburg om 16:00 uur.

De B1!

Videoverslag


Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.aspiranten” picasaAlbum=”20120204HKCB1AlbatrosB1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Video’s & foto’s: A. Verschoor