Uiteindelijk was het iets teveel ‘net niet’, HKC A1 speelt gelijk 12-12.

Na winst in de afgelopen twee weken met goed spel en veel scores, stond de wedstrijd tegen DeetosSnel/Volhuis A2 op de agenda. In de uitwedstrijd gingen we uiteindelijk met lege handen huiswaarts. Na een slechte eerste helft en een redelijke tweede pakte DeetosSnel de winst met een verschil van één; het werd 10-9. De inzet was voor iedereen duidelijk: winst!

Moment in de wedstrijd HKC A1 -DeetosSnel A2Maar soms lopen dingen wel eens anders dan hoe je dat graag zou willen zien. Vandaag bleek ook zo’n dag te zijn.
Om tien voor half twee (nét niet op tijd) floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De intenties van A1 werden al snel duidelijk. Er werd vandaag gekozen voor een andere spelwijze en de start was veelbelovend. Het eerste aanvalsvak speelde het spelletje goed en scoorde tweemaal. Na de vakwissel maakt Deetos eerst de 2-1, maar scoort HKC al snel de 3-1. A1 lijkt door te drukken en al vroeg in de wedstrijd wordt een gaatje van drie geslagen na de 4-1. Maar dan lijkt het aanvallend even over te zijn met de thuisclub. De tegenstander kan ook geen potten breken in de aanval, maar helaas weet A1 daar niet van te profiteren. De scherpte lijkt verdwenen en het mondt uit in veelal éénschotsaanvallen (nét niet) zonder rendement. Deetos krijgt de kans terug te komen in de wedstrijd en maakt daar dankbaar gebruik van. Ze scoren voor de rust nog vier keer en HKC kan daar slechts één treffer tegenover zetten. Ruststand 5-5.

Het is zaak om in de tweede helft de scherpte weer terug te krijgen om hier als winnaar van het veld te kunnen stappen, zoveel is duidelijk. De tweede helft begint goed voor HKC. Zij pakken opnieuw de voorsprong en proberen het goede spel van het begin van de eerste helft weer op te pakken. Deetos zet daar fysiek spel tegenover en “verdient” daar zelfs cadeautjes mee in de vorm van vrije worpen en stippen. A1 blijft hard werken, maar loopt na 6-6 de gehele tweede helft achter de feiten aan. Het zijn de bezoekers die voortdurend de voorsprong pakken, en HKC dat er toch elke keer in slaagt de stand weer gelijk te trekken. De ploeg speelt ietwat flets en kent ook in het tweede bedrijf van de wedstrijd nogal wat “nét niet” momentjes. Desondanks blijft het team geloven in een goede afloop en laat het de koppies niet hangen. Tot twee keer toe maken ze een achterstand van twee punten goed, maar de voorsprong wil er maar niet komen. Het laatste wapenfeit is de gelijkmaker van HKC, waarna in de laatste seconden ondanks de hectiek weinig meer gebeurt.
Het was vandaag zo’n dag. Van nét niet en bijna wél. Van wel willen, maar even niet kunnen. Waar de korf nét even wat kleiner leek dan normaal. Waar uiteindelijk de winst nét niet werd gepakt.

Maar het was ook de wedstrijd waar in de laatste seconden net wél de gelijkmaker werd gescoord. En waar uiteindelijk net wél een punt werd gepakt, oftewel: er werd uiteindelijk níet verloren. En dat was misschien wel de grootste winst van deze middag.
Volgende week mogen onze junioren naar Maassluis voor een confrontatie met de gelijknamige KC. In de heenwedstrijd werd het middels een regelmatige overwinning 13-8 voor HKC. Om 14.00 uur in Sporthal Olympia wordt er afgefloten.

Overige uitslagen:

Vriendenschaar A1 Maasluis A1 16 – 12
Oranje Wit A1 Nieuwerkerk A2 23 – 7
KCR A1 IJselvogels A1 15 – 7

Videoverslag


Video’s: A. Verschoor

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.junioren” picasaAlbum=”20120204HKCA1DeetosA2″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Foto’s: M. de Rooij