Met winst op Merwede B1 geeft HKC B1 komt kampioenstrijd dichterbij

Voor de B1 was het vandaag DE dag. Er stond een wedstrijd tegen Merwede op het programma. Voor de 5e keer dit seizoen. Merwede wist eerder dit zaalseizoen ons te verslaan in de Appelgaard, na een 5-2 ruststand wist Merwede uit eindelijk nog met 8-7 te winnen! Vandaag was wel duidelijk dat het erop of eronder was, bij winst zou de B1 een goede stap richting het kampioenschap zetten! Bij verlies is het seizoen over, en zul je nergens meer voor strijden!

Moment in de wedstrijd Merwede B1 - HKC B1 Na een goede voorbereiding deze week, serieus getraind! En duidelijke afspraken gemaakt. De tactiek was om tegen op te stellen, zodat beide vakken beter tot hun recht zouden komen! We kende Merwede nu wel na de 4 eerdere confrontaties dus we wisten dat het een harde wedstrijd zou worden!

Rond de klok van 2 floot de scheidsrechter van Triade voor het eerst, onder toeziend oog van een stampvolle sporthal de Stoep! In de aanval begonnen we dus anders dan anders met Stefan ©, Stan, Anieke & Jessica. Verdedigend begonnen we met: Aron, Twan, Tamara & Ingeborg. Na een paar goede aanvallen was het Merwede die de 1-0 wist te scoren. Maar door een goede actie van Stefan kon Stan de stand weer gelijk brengen via een schot achter de korf, 1-1. Vanaf dat moment namen wij het initiatief. Met zorgvuldige aanvallen wisten 2 maal via Ingeborg een stand van 1-3 op het scorebord te brengen. Het was Merwede dat nog steeds geschrokken was van het tegen opstellen en wist niet te scoren. Jessica zat goed in de wedstrijd en wist met een mooi schot de 1-4 op het scorebord te zetten! In deze fase van de wedstrijd waren wij de ploeg met het betere spel. Er werd goed afgerond, goede rebound! Anieke wist ook nog een doelpuntje mee te pikken en maakte de 1-5. Net voor rust was het Aron nog met een vrijebal die de ruststand bepaalde op een 1-6 voorsprong!

In de rust werd duidelijk gemaakt, dat we vorige keer ook een ruime voorsprong hadden maar dat Merwede scherp maar dan ook heel scherp uit de kleedkamers kwam. Dit keer zou dat ook gebeuren, want het was een wedstrijd waar veel van op het spel stond, en Merwede B1 geeft zich niet zo makkelijk gewonnen! De opdracht was dus duidelijk, de 2e helft net zo spelen als de 1e helft en dan zouden we deze wedstrijd winnen!

De 2e helft was het helaas Merwede dat direct de 2-6 maakte. Het publiek ging er weer helemaal in geloven. Nadat ze de 1e helft een beetje stil waren geworden van het overtuigende spel van HKC namen ze de ploeg de 2e helft weer op sleeptouw! Met luide aanmoedigingen probeerde ze Merwede weer veel moed te geven & dat bleek te lukken. Maar Stefan dacht daar anders over en scoorde direct de 2-7. Toen was het even tijd voor Merwede, de 3-7, 4-7 en 5-7 stonden vrij snel op het scorebord. Het was nu taak om niet te schrikken maar wel mee te blijven scoren. Het was weer een echte wedstrijd geworden, en we moesten met z’n alle vol voor de winst knokken! Met lange, goede maar ook vooral duidelijke aanvallen wist Stefan opnieuw te scoren en bracht de 5-8 op het scorebord! Een belangrijk doelpunt! De sfeer werd grimmiger en de scheidsrechter had in de ogen van de Sliedrechters veel foute beslissingen. Ik moet toegeven dat de scheidsrechter een prima wedstrijd floot die de wedstrijd goed aanvoelde en vaak de voordeel regel toepaste! ( mag ook wel is gezegd worden ) Fijn om zo’n scheidsrechter te hebben in deze wedstrijd. Toch was het nadat Stefan scoorde de 6-8 en de 7-8 voor Merwede. Met nog een minuut of 7 op de klok leek het nog beide kanten op te kunnen. Wij hadden op dat moment moeite met scoren, maar toch gingen we met duidelijke aanvallen door met korfballen! Aron wist toen vrij snel de 7-9 binnen te schieten maar toch leek dat de bevrijding nog niet te zijn want Merwede scoorde weer direct en bracht het verschil weer op 1. 8-9. Met een aantal opstootjes rond om een aantal vrijeballen, leek het er even op dat Merwede met lange aanvallen in de slotminuten toch nog de 9-9 binnen ging schieten. Maar door goed rebound werk van Twan die heel de wedstrijd goed heeft gestaan onder de korf, wisten we de bal nog in het andere vak te krijgen, en de scheidsrechter vond het welletjes geweest! Hij beëindigde de wedstrijd, en de overwinning was binnen!

Een belangrijke zeer belangrijke overwinning! Merwede lijkt nu af te haken voor het kampioenschap en het lijkt erop dat wij met KCR uit Ridderkerk uit gaan maken wie kampioen wordt. 3 maart treffen we KCR in onze eigen Appelgaard! Daar tussen treffen we Tilburg en Albatros nog, te beginnen volgende week met Albatros om 15:20 uur in de Appelgaard. Laat jullie weer zo massaal horen als tegen Merwede, want het heeft ons echt geholpen! Super bedankt hiervoor, erg leuk om te zien dat De Stoep stamp vol zat!

De B1!

Videofragmenten

 

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.aspiranten” picasaAlbum=”20120128MerwedeB1HKCB1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Video’s & foto’s: A. Verschoor