HKC A1 pakt winst na knappe inhaalrace:16-14

Na het zure verlies van vorige week tegen OW, moesten de koppies allemaal weer leeg en de focus op de volgende wedstrijd. Hierin was IJsselvogels A1 uit Moordrecht de tegenstander.

Hierin was IJsselvogels A1 uit Moordrecht de tegenstander. In de eerste confrontatie dit zaalseizoen werd de winst gepakt door IJsselvogels dat dankbaar gebruik maakte van een valse start van de A1 en na een 10-4 ruststand uiteindelijk enigszins geflatteerd het eindsignaal haalde met 15-8. De A1 heeft laten zien dat het gegroeid is dit seizoen en keek met vertrouwen de wedstrijd tegemoet.
Helaas is het blessureleed in de seniorenselectie nog niet geleden en moesten we Kelly en Eva missen in de basis. Ellis was geblesseerd geraakt aan haar enkel en kan hopelijk volgende week weer mee spelen. De plaatsen in het veld werden ingevuld door Denise en Chantal. Dan de wedstrijd.

Moment in de wedstrijd HKC A1 - IJsselvogels A1Beide ploegen starten gedreven en er wordt om en om gescoord. Aanvankelijk is het de A1 dat de voorsprong pakt en IJsselvogels dat achtervolgt. Er ontspint zich een boeiend duel en er wordt gestreden op het scherpst van de snede. De ploegen geven elkaar niets toe en tot 4-4 gaat het gelijk op. Dan pakt IJsselvogels voor het eerst de voorsprong en moet HKC in de achtervolging. Even lijkt het mis te gaan als er minutenlang niet wordt gescoord, maar de A1 blijft korfballend de oplossing zoeken en vindt die uiteindelijk ook en maakt kort voor rust de 6-6. Een slordigheidje zorgt uiteindelijk voor de 6-7 ruststand in het voordeel van IJsselvogels. In de tweede helft lijkt hetzelfde scenario zich te gaan afspelen tot aan een stand van 8-8. Dan veranderd IJsselvogels aanvallend van strategie en gaat over de dames spelen. De A1 weet daar aanvankelijk niet goed op te anticiperen en middels vier opeenvolgende scores van de ploeg uit Moordrecht staat na ongeveer twaalf minuten ineens een stand van 8-12 op het scorebord. A1 laat dan zien, net als in de wedstrijd tegen Oranje Wit, mentaal te zijn gegroeid. Het richt zich op en gaat in de achtervolging. IJsselvogels wordt onder druk gezet met goed, gevarieerd aanvalsspel en er wordt goed afgerond. Bij de tegenstander lijkt het kaarsje langzaam uit te gaan en zij komen lange tijd niet tot scoren, mede door prima verdedigend werk van de thuisploeg. HKC komt terug tot 12-12 en lijkt erop en erover te gaan. Maar ook IJsselvogels weet hun tweede adem te vinden en pakt opnieuw de voorsprong. Beide ploegen gaan vol voor de winst en dat maakt dat er voor de toeschouwer veel te genieten was. Bij HKC worden Eva en Kelly nog ingebracht voor de laatste tien á vijftien minuten. Zij vervangen de prima spelende en moe gestreden Denise en Mariëlle. De stand is 14-14 als HKC nog een keer aanzet voor de volle winst. Nog steeds wordt er korfballend gezocht naar de goede kansen en die komen er dan ook. De A1 blijft scherp in de afronding en weet als eerste de korf te vinden 15-14. Ook verdedigend staat het als een huis en wordt niets weggegeven. Als tenslotte kort voor tijd de 16-14 wordt gescoord lijkt de buit binnen. Met twee punten voorsprong en een kleine twee minuten speeltijd op de klok speelt de A1 de wedstrijd rustig uit en pakt verdiend de winst. Hierdoor nestelt A1 zich nog wat vaster in de bovenste helft van de ranglijst en laat het wederom zien in deze eerste klasse thuis te horen.

Volgende week wacht de wedstrijd in en tegen Nieuwerkerk A2. Deze ploeg is nog puntloos, maar heeft in de heenwedstrijd al laten zien een lastige tegenstander te kunnen zijn. Onderschatting is hierin de grootste vijand en daar moet dus voor gewaakt worden. Als vanaf het begin de focus goed is, zou HKC hier wederom de winst moeten pakken. Om 13.00 uur in De Kleine Vink in Nieuwerkerk hopen we weer op uw support.

Overige resultaten:

KCR A1 Deetos/Volhuis A2 20 – 12
Vriendenschaar A1 Nieuwerkerk A2 16 – 9
Maassluis A1 Oranje Wit  A1 9 – 23

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.junioren” picasaAlbum=”20120121HKCA1IJsselvogelsA1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Foto’s: M. de Rooij