MIA – HKC: HKC deelt tik uit aan concurrent

Bij de hervatting van de veldcompetitie had de competitieplanner voor koploper HKC meteen een pittige uitwedstrijd geprogrammeerd. De ploeg van John Spek moest op bezoek bij MIA Amersfoort, dat met een achterstand van drie punten de tweede plaats bezette. Een overwinning voor de Hardinxvelders in de Keistad zou hen in een comfortabele positie brengen.

Hoewel HKC al na twintig seconden de score opende, waren de doelpunten in het eerste deel van de wedstrijd erg duur. Oponthoud door blessures van achtereenvolgens Emiel Deventer en John van Dunnen (beide spelers konden wel door) zorgden er mede voor dat de wedstrijd niet op gang wilde komen. Na twintig minuten spelen stond er nog slechts een 4-4- stand genoteerd, maar toen sloeg HKC in een tijdsbestek van vier minuten genadeloos toe. Door eerst twee goals van John den Dunnen, gevolgd door een dubbelslag van captain Emiel Deventer nam de Novafrontploeg een voorsprong van 4-8. Het was ook de beloning voor een sterker opererend HKC, dat naarmate de eerste helft vorderde steeds dominanter ging spelen. Bij rust hadden de bezoekers een 7-12 voorsprong opgebouwd.

In het tweede bedrijf kwam HKC goed uit de startblokken en liep uit naar 8-14, waarna een fase aanbrak dat HKC verdedigend wat nonchalanter werd en te veel ruimte weggaf. Hierdoor kon MIA op gepaste afstand blijven volgen. Het verschil tussen beide ploegen bleef steeds hangen op vier of vijf punten. Een echte topper tussen de nummer één en twee van de ranglijst werd het dus eigenlijk niet, omdat het belangrijkste element daarvoor, spanning, ontbrak. Wellicht tot teleurstelling van het thuispubliek, dat toch op een stunt van hun favorieten had gerekend. Af en toe zorgde de scheidsrechter van dienst nog voor enige hilariteit, vooral toen hij in de slotfase aan een MIA-speler een overbodige gele kaart toonde. Uiteindelijk kon HKC, met een dik verdiende 16-20 overwinning bijschrijven en MIA op vijf punten achterstand zetten Ook de uitslagen op de andere velden waren gunstig voor de Boven-Hardinxvelders en zo beleefden zij een prima hervatting van het veldseizoen.

De doelpunten tegen MIA kwamen uit handen van Emiel Deventer (6), Rianne Swets en John den Dunnen (ieder 4) en Kelly de Bruin, Niels Deventer en Stefan den Breejen (ieder 2).

Foto’s van Jenna Spelten van Spelten Photography