Mark Klop en Martijn Swets met PKC A1 landskampioen

Afgelopen zaterdag speelde PKC A1 in de Amsterdamse Ziggo Dome de juniorenfinale tegen het Delftse Fortuna. Bij HKC is deze finale met bijzondere belangstelling gevolgd, omdat de HKC-ers Mark Klop en Martijn Swets deel uitmaken van de Papendrechtse beloften. Tel daarbij op dat Arjen van Houwelingen (ex-Vriendenschaar) ook deel uitmaakt van de PKC-jeugd, dan kunnen wij stellen dat de Hardinxveldse inbreng op topniveau in het Nederlandse korfbal groot is.

PKC nam na een aarzelende start gaandeweg de eerste helft het initiatief en had bij rust al een riant uitzicht op de zege; 16-8. De tweede helft was minder hoogstaand, maar daar maalde PKC niet om. Zij konden ogenschijnlijk freewheelend de wedstrijd uitspelen om zich uiteindelijk met een dik verdiende 19-15 zege Nederlands kampioen te kunnen noemen.
Een schitterend resultaat van het Hardinxveldse supertrio en natuurlijk heel PKC A1, waarbij HKC natuurlijk trots is op de prestatie van Mark en Martijn.

Fotografie: Rob Reurling, Korfbalfoto.nl

Mark Klop en Martijn Swets vieren feest na het behalen van de landstitel voor junioren (Fotografie: Rob Reurling, Korfbalfoto.nl)