HKC – VICTUM: HKC neemt verder afstand van concurrenten

HKC ontmoette zaterdag Victum uit Houten. Victum was in de zaal gedegradeerd en was ook op voorhand van dit duel de rode lantaarndrager, maar wist het de eerste wedstrijd HKC zeer lastig te maken en had ook in de zaal 3 punten gewonnen van de uiteindelijke kampioen in de 1ste klasse dus er was geen reden tot onderschatting.
Het voortreffelijke weer zorgde er mede voor dat het publiek weer in grote getale op de vervroegde wedstrijd af was gekomen.

HKC startte in de vertrouwde basisopstelling en begon voortvarend aan de wedstrijd en via Niels Deventer werd de brilstand van het bord afgehaald. Toch was Victum hier niet van plan om de punten makkelijk aan HKC te geven vanmiddag en nam de rol over en kwam op een 1-3 voorsprong.
De Novafront formatie schoot weer wakker en kwam via John den Dunnen (2x) en Kelly de Bruin die beide een sterke wedstrijd speelden op 4-3. HKC had het betere van het spel, maar wist dat nog niet om te zetten in doelpunten. Zo was het stuivertje wisselen tot aan de rust, waarbij HKC ook nog tweemaal een stip wist te missen en eigenlijk had verzuimd al afstand te nemen, HKC ging rusten met een 10-9 voorsprong.

Na de rust een zelfde beeld, HKC dicteerde het spel en wist dit nu meer tot uiting te brengen en liep snel uit naar 14-10 voorsprong via weer John (2x) en Emiel. Victum probeerde aan te klampen, maar HKC liet het nooit meer dichter bijkomen dan 3 punten tot aan de laatste fase. Waarin HKC inmiddels een 19-14 voorsprong had opgebouwd en waarin het de teugels wat liet vieren en het uiteindelijk met 19-18 won.

Scores HKC: Niels Deventer 5, Emiel Deventer 5, John den Dunnen 4, Kelly de Bruin 3x, Esther de Groot 1x, Stefan den Breejen 1x

Een ’tip-in’ van Kelly de Bruin die HKC op voorsprong brengt


John den Dunnen na rebound met kans op scoren, waarbij een overtreding op hem wordt gemaakt


Een grove gemaakte overtreding op Stefan den Breejen