Titel en promotie voor HKC

In Koog aan Zaan maakte HKC haar karwei af door het heftig tegenstand biedende RODA met 19-22 te verslaan. Hiermee werd door de Hardinxvelders geschiedenis geschreven, want twee titels op rij en daarmee ook twee opeenvolgende promoties zijn uniek in de HKC-historie. Bovendien knap om meteen in het eerste jaar dat HKC in haar eigen thuishal Het Dok speelt als debutant in de eerste klasse door te stoten naar de Overgangsklasse.

Ruim tweehonderd HKC-supporters reisden mee naar de Zaan om hun favorieten te ondersteunen en zij lieten zich ook niet onbetuigd. Scheidsrechter Blok moest vijf minuten wachten voordat hij het eerste fluitsignaal kon geven, omdat de speelvloer eerst nog ontdaan moest worden van confetti, wc-rollen enzovoorts. Het zorgde wel voor een schitterende ambiance waarin HKC haar kampioenswedstrijd speelde.

Bij HKC ontbrak basisspeler Stefan den Breejen die voor werkzaamheden in het buitenland vertoefde en voor hem speelde de geroutineerde Ruud aan de Wiel.

Alhoewel Annelies Kop voor HKC de score opende, was het de thuisploeg die het initiatief nam en steeds op voorsprong stond in de openingsfase. HKC had moeite in haar ritme te komen en moest steeds in de achtervolging. Halverwege de eerste helft bereikte RODA haar grootste voorsprong (9-6); het HKC-publiek werd wat stiller, maar in het veld raakte HKC niet in paniek. Aangejaagd door een onvermoeibare Esther de Groot kroop HKC weer dichterbij en via een dubbelslag van John den Dunnen kwam HKC weer naast de Zaankanters: 10-10. Op slag van rust wist de aanvallend niet te stuiten Kelly de Bruin HKC zelfs met een10-11 voorsprong te laten gaan rusten.

Na rust was het in eerste instantie nog wel een kwestie van om en om scoren, maar HKC had hierbij wel steeds een voorsprong en veel meer dan in de eerste helft had het ook controle over de wedstrijd en over zichzelf. Het spel was gevarieerder en conditioneel toonde HKC zich ook de baas. RODA kon het tempo van de eerste helft niet volhouden en gaandeweg werd duidelijk dat HKC een gewonnen wedstrijd speelde. Scheidsrechter Blok bleek voor beide ploegen af en toe nog een onpeilbare factor door kwistig met vrije ballen en strafworpen te strooien. Het bracht de equipe van de succesvolle HKC-coach John Spek echter niet meer van haar stuk en met mooi uitgespeelde aanvallen wist HKC een voorsprong van drie punten te nemen. In de laatste fase moest de wedstrijd nog even onderbroken worden voor het verwijderen van confetti op de speelvloer. Via 16-20 en 18-22 werd het uiteindelijk een dik verdiende 19-22 overwinning voor het sterke collectief van HKC en kon HKC-voorzitter Jaap Tromp de kampioensbeker aan captain Emiel Deventer uitreiken. Het HKC-publiek nam bezit van de vloer van de Koogse topsporthal en daarna reisden spelers, begeleiding en supporters snel terug naar het HKC-home om daar een mooi kampioensfeest te vieren.