Remise HKC na spannend duel

Hoewel voor HKC de thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste Weidevogels op het programma stond, werd deze wedstrijd toch met de nodige spanning tegemoet gezien. Bij HKC ontbraken Annelies Kop en John den Dunnen vanwege vakantie op het appèl en voorts had Weidevogels in het uitduel getoond een schotvaardige ploeg te hebben, die ook nog eens veel reboundkracht in huis heeft.

Bij HKC completeerden Eva aan de Wiel en Ruud aan de Wiel het achttal van John Spek, alhoewel dat niet vanaf het allereerste begin was. Arie de Rooij en Rico Rijnberg stonden bij het eerste fluitsignaal in het veld, maar zij werden na tien seconden vervangen door Stefan den Breejen en Ruud aan de Wiel, waarmee John Spek Stefan den Breejen tegen de langste heer van Weidevogels kon posteren.

De Novafrontploeg begon goed aan het duel en nam door Niels Deventer een 2-0 voorsprong. Na een gemiste strafworp van HKC ging ook de ploeg uit Bleiswijk mee scoren. Hierna ontspon zich een strijd waarin HKC meestal op voorsprong stond, maar ook niet een gat van meer dan twee doelpunten kon slaan. Het talrijke publiek in Het Dok zag twee ploegen die weinig voor elkaar onderdeden, die beiden hard werkten en ook nog mooie treffers lieten zien. Net voor rust kon HKC een 10-8 voorsprong niet vasthouden en zochten de teams met een 10-10 stand de thee op.

HKC begon niet direct goed aan de tweede helft en werd met een 11-13 achterstand geconfronteerd. Het herstel kwam echter snel en de stand werd snel omgebogen naar een voordelige 14-13. Vanaf dat moment had HKC steeds de leiding, werkte hard, maar moest toch toezien dat Weidevogels steeds weer aanklampte. Weidevogels beschikt over een redelijk uitgebalanceerd team en uit niets bleek dat deze ploeg een bescheiden plaats op de ranglijst inneemt. In de slotfase deed zich weer een zelfde situatie voor als in de eerste helft. HKC leek met een 19-17 voorsprong de strijd toch in haar voordeel te gaan beslissen, maar enkele ongelukkige verdedigende acties brachten Weidevogels toch weer naast HKC. Beide ploegen scoorden nog éénmaal en bij het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Schilperoort stond er een terechte 20-20 eindstand op het scorebord.
Door dit resultaat en de uitslagen bij de andere wedstrijden behoudt HKC als trotse koploper haar voorsprong van twee punten op de concurrentie in deze ijzersterke eerste klasse, waarin elke week weer verrassende uitslagen te noteren zijn.

De doelpunten tegen weidevogels kwamen op naam van: Niels Deventer (8), Stefan den Breejen, Rianne Swets en Emiel Deventer (ieder 3), Kelly de Bruin (2) en Esther de Groot (1).