HKC laat punten aan scherper Albatros

Op voorhand was deze clash een ontmoeting waarbij veel op het spel stond. HKC had na een goede reeks de koppositie gepakt. Albatros daarentegen kende een mindere periode en was inmiddels afgezakt naar een gedeelde tweede plek op de ranglijst. De titanenstrijd werd druk bezocht en ook vanuit Hardinxveld waren er veel supporters meegereisd om deze wedstrijd te aanschouwen.

HKC kon weer starten in de vertrouwde basisopstelling en had voldoende zelfvertrouwen getankt in de laatste wedstrijden. Toch was het Albatros dat in de beginfase de leiding nam in dit duel ondanks dat HKC legio kansen kreeg om goed van start te gaan. Albatros was ondanks een minder aantal kansen loepzuiver en wist op een voorsprong te komen, 3-1.
HKC haakte weer aan en John den Dunnen wist de 3-3 op de borden te krijgen. Daarna ontwikkelde zich een wedstrijdbeeld waarin de ploegen aan elkaar gewaagd waren, maar HKC de zuiverheid miste en Albatros gestaag uitliep naar een 9-5 voorsprong. HKC speelde onder de maat en verzuimde de kansen af te maken en Albatros wist de kansen die het kreeg af te ronden. Zo ontspon zich een spelbeeld waarin HKC meer kansen per aanval had maar Albatros over een uitermate effectieve afronding beschikte. Waar HKC de laatste weken iedere wedstrijd een goed schotpercentage wist af te leveren was dat afgelopen zaterdag bijna niet aanwezig, daardoor liep HKC achter de feiten aan en was de ruststand 13-6 in het voordeel van Albatros.

Voor HKC was het niet de eerste keer dat het met zo´n achterstand de rust in ging en er was nog het geloof dat het in de tweede helft nog kon worden weggepoetst.
HKC liet meer strijd zien en kroop gestaag naderbij. Albatros probeerde met lange aanvallen de voorsprong te behouden, maar HKC wist met nog 15 minuten op de klok via Annelies Kop op 15-12 te komen en het geloof in een stunt begon weer te leven. Helaas wist Albatros de inhaalrace de kop in te drukken en liep weer uit naar 17-13. Met nog 5 minuten vloeide de overtuiging weg bij HKC en in de laatste paar minuten werd er over en weer nog een paar keer gescoord maar Albatros wist de voorsprong te behouden en zo verloor HKC uiteindelijk met 20-15 van Albatros.

Scores HKC: John den Dunnen 4, Stefan den Breejen 3, Niels Deventer 2, Annelies Kop 2, Emiel Deventer 1, Esther de Groot 1, Kelly de Bruin 1, Rianne Swets 1.