HKC wint bij Fortis

Voor het vlaggenschip uit Boven-Hardinxveld stond dit weekend de lastige uitwedstrijd tegen Fortis op het programma. Na de teleurstellende nederlaag van vorige week tegen Albatros begon het achttal van trainer John Spek met Ruud aan de Wiel op de plaats van youngster Stefan den Breejen. HKC begon de wedstrijd in de wetenschap dat Fortis thuis nog niet had verloren en wist dat de messen geslepen moesten worden om hier te winnen.

Fortis liet in de beginfase van de wedstrijd zien dat zij niet van plan waren om de punten weg te geven en kwamen via 2-0 op een 3-1 voorsprong. Het was voor HKC wat aftasten in de beginfase, maar kwam via Rianne Swets en Niels Deventer voor het eerst langszij (3-3). Naar mate de eerste helft vorderde kwam HKC beter in de wedstrijd en liep langzaam weg van Fortis. HKC verdedigde sterk en kon via gevarieerd aanvalsspel Fortis haar wil opleggen. Via o.a. Esther de Groot en de sterk spelende Kelly de Bruin kwam HKC op een 6-10 voorsprong. Vlak voor rust zette Fortis daar vanaf de strafworpstip nog 1 doelpunt tegenover en beide ploegen gingen rusten met een 7-10 tussenstand.

Er veranderde in het begin van de 2e helft weinig aan het spelbeeld. HKC consolideerde steeds een voorsprong van 2 doelpunten op Fortis en had de wedstrijd onder controle. John den Dunnen heerste als vanouds vanuit de korf en was een ware plaag voor zijn tegenstander. Na de 12-15 van aanvoerder Emiel Deventer wist Fortis dat het uit een ander vaatje moest tappen om nog aanspraak te mogen maken op de punten. Er werden enkele wissels doorgevoerd en Fortis leefde voor een korte periode op. Zij kwamen zelfs langszij (15-15 en 16-16) en HKC moest even haar rug rechten. De ploeg liet echter zien dat zij voor hetere vuren gestaan heeft dit seizoen en toonde wederom veerkracht. Via Annelies Kop werd de voorsprong echter hersteld en HKC gaf deze voorsprong niet meer uit handen. HKC speelde geduldig de juiste mensen uit en Niels Deventer tekende voor de laatste 2 treffers, zodat er uiteindelijk een 17-21 eindstand op het scorebord stond. Een goede overwinning van een volwassen spelend HKC.