HKC overtuigend langs ONDO

Vooraf werd de wedstrijd tegen ONDO in Middelburg als een lastige bestempeld. Enerzijds omdat thuis slechts met het kleinst mogelijke verschil (22-21) de punten in Hardinxveld konden worden gehouden en anderzijds omdat ONDO met Albatros en HKC de koppositie in de eerste klasse deelden. Bovendien ontbrak Niels Deventer in dit duel vanwege vakantie, waarvoor Ruud aan de Wiel de verdienstelijke vervanger was. ONDO had voor een aantrekkelijke entourage gezorgd, waarbij zelfs een hoempa pa band niet ontbrak.

HKC liet zich er niet door van de wijs brengen en na een snelle 1-0 achterstand wisten de zwart-witten de score snel in hun voordeel te wijzigen, waarbij zij uiterst rustig en gedegen te werk gingen. Het spel werd groot gehouden en er goed gebruik gemaakt van de ruimte die de tegenstander bood. De Zeeuwen, thuis nog zonder puntverlies, moesten toezien dat HKC al snel uitliep naar een ruime 2-6 marge, voordat zij weer wat terug konden doen. De thuisploeg bleef fanatiek aangemoedigd worden door haar aanhang, wat de ploeg zeker extra elan gaf. Hard werkend kwam ONDO toch weer wat dichterbij en de ruststand van 7-9 gaf voor haar zeker nog perspectief voor de tweede helft.

Na rust wist HKC eerst nog de voorsprong uit te bouwen, maar moest na een doelpuntloze periode toezien dat de Middelburgers toch tot één punt naderden. Ook nu weer viel de rust op waarmee HKC bleef opereren en bovendien wist men steeds met lang opgezette aanvallen de juiste mensen in stelling te brengen. Daardoor werd de ruime voordelige marge weer hersteld en kon ONDO opnieuw trachten aan een nieuwe inhaalrace te beginnen. Dat lukte niet meer. HKC speelde te sterk om zich nog een keer te laten verrassen en al ruim voor tijd was duidelijk dat HKC een gewonnen wedstrijd speelde. In de slotfase werden de HKC-dames nog voortreffelijk uitgespeeld en zij konden bij doorbraakpogingen slechts worden afgestopt door overtredingen, wat resulteerde in strafworpen. Deze werden feilloos benut en daardoor kon HKC deze lastige uitwedstrijd uiteindelijk met een dik verdiende 15-19 winst afsluiten. Een prima teamprestatie voor het als collectief spelende octet van John Spek.

Door deze overwinning (de derde zege in acht dagen) is HKC alleen koploper geworden, omdat naast tegenstrever ONDO ook medekoploper Albatros met verlies werd geconfronteerd. Het belooft voor HKC daardoor een interessant vervolg van de competitie te worden, te beginnen a.s. zaterdag in Het Dok tegen Weidevogels uit Bleiswijk. Hoewel deze ploeg de laatste plaats bezet, mag op geen enkele manier sprake zijn van onderschatting. De verrassende uitslagen in deze eerste klasse tonen dit aan.