Merijn Sevenhuysen kiest voor HKC

De selectie van HKC wordt volgend seizoen versterkt met de komst van Merijn Sevenhuysen. De 22-jarige dynamische allround speler speelde de afgelopen 3 seizoenen in Avanti | Post Makelaardij 1 uit Pijnacker.

Merijn Sevenhuysen woont in Dordrecht en is hier bij DeetosSnel ook op jonge leeftijd begonnen met korfbal. In de A-junioren maakte hij de overstap van DeetosSnel naar Fortuna/Delta Logistiek waar hij in 2018 met Fortuna/Delta Logistiek A1 zich tot Nederlands juniorenkampioen mocht kronen na winst in de finale in de Ziggo Dome tegen Dalto A1. Na 1 seizoen in de senioren gespeeld te hebben in Fortuna/Delta Logistiek 2 koos Merijn ervoor om bij Avanti te gaan spelen. Hier ontwikkelde hij zich tot vaste waarde in Avanti 1 en werd één van de sleutelspelers van dit team.
Merijn is als eerder genoemd een allround korfballer die zelf kan scoren maar zich ook in dienst van het vak kan en wil stellen. Verdedigend is hij zeer sterk in het snel afbreken en iemand met veel duelkracht.

Merijn vertelt:
Merijn Sevenhuysen

In het dagelijks leven ben ik student planologie aan de Universiteit Utrecht. Ik ben momenteel bezig met het afronden van mijn afstudeerscriptie.
Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor het korfballen bij HKC. Ik wil graag het maximale uit mezelf halen en ik denk bij HKC goed mijn ontwikkeling door te kunnen zetten. Daarbij is het een club met ambitie welke goed aansluiten bij mijn eigen ambities.
Het is ook wat dichter bij huis en dat er met Veerle Havelaar, Fenna Zwang en sinds kort ook Sven van Baggum al meerdere Dordtenaren spelen is natuurlijk ook mooi meegenomen!

Wij zijn als club erg blij voor de keuze van Merijn voor HKC en wensen hem veel succes en plezier bij onze club.

Bestuur en TC
Korfbalvereniging HKC

Sven van Baggum