AD: ‘”Ik ben trots op mijn ploeg”‘

Tranen bij HKC na mislopen promotie naar Korfbal League

De lange, intense weg die HKC de afgelopen weken in de zaalkorfbalcompetitie beleefde, eindigde uiteindelijk niet met de gedroomde promotie naar de Korfbal League.

Sven van Baggum, Fenna Zwang, Eliza Roest, Corné Troost

Sven van Baggum troost HKC-ploeggenote Fenna Zwang na de nederlaag tegen Groen Geel. Foto: © Richard van Hoek

Groen Geel won dinsdagavond het derde en beslissende duel in de onderlinge tweekamp voor de tiende en laatste plek in de ‘League’ (20-24) en blijft behouden voor het hoogste niveau. De Hardinxvelders belanden in de nieuwe Korfbal League 2 met tien teams, met onder andere DeetosSnel als opponent.

Acht duels werkte HKC in de voorbije spannende weken af, waarbij de finishing touch in de vorm van een historische promotie naar de toplaag van de zaalcompetitie net buiten bereik bleef. Na ontmoetingen met GKV/Enomics en DSC en de verloren hoofdklassefinale tegen Unitas richtte de formatie van het trainersduo Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg zich toch weer op in de best-of-three reeks met Groen Geel, dat veel meer rust had gehad in de aanloop naar de serie. Beide ploegen wonnen hun thuiswedstrijd, deel drie in Boven-Hardinxveld moest de beslissing brengen.

Ernstige knieblessure
HKC moest het in sporthal Het Dok stellen zonder Nadhie den Dunnen, die in Wormer een ernstige knieblessure had opgelopen. De thuisploeg trad aan met Carmen de Heer en Lotte Scherstra als basisspelers en met Sven van Baggum in het achttal. In de eerste helft waren beide ploegen enorm aan elkaar gewaagd. HKC ging met een 11-10 voorsprong rusten, waarbij Mark Klop zes treffers voor zijn rekening nam.

Na de pauze liep de opponent uit Noord-Holland steeds verder weg en kwam het besef bij de Alblasserwaarders dat de inspanningen van de laatste weken net niet zouden leiden tot een unieke prestatie in de clubhistorie.

“De grootste teleurstelling slikten we in de aanloop naar deze wedstrijd, door de blessure van Nadhie die er niet goed uitziet”, stelde Marrien Ekelmans. “Natuurlijk wilden we graag winnen, maar je merkte in de tweede helft dat de pijp langzaam echt leeg begon te raken. We bleven te lang op dertien treffers steken, waarna zij weg konden lopen.”

Teleurstellingen en vermoeidheid
“Ik klink misschien als een slechte verliezer, maar het is jammer dat de bond deze reeks er zo doorheen jakkert”, vervolgde Ekelmans. “Dat had ik ook gezegd als we hadden gewonnen. We zijn enorm trots op hoe de ploeg is omgegaan met deze intensieve weken, met teleurstellingen en vermoeidheid. We hebben ons enorm gepresenteerd als club, ook dankzij onze supporters die er altijd waren. Nu gaan we eerst rust pakken.”

Orgineel (als premium-artikel) gepubliceerd: AD/Rivierenland (28 april 2021)
Auteur: Arco Bomgaars
Fotografie: © Richard van Hoek