Mabel en Veerle Havelaar kiezen voor HKC

De zussen Mabel (25) en Veerle (20) Havelaar zullen vanaf seizoen 2019-2020 bij HKC hun korfballoopbaan een vervolg geven. Een nieuwe uitdaging is de belangrijkste reden voor de dames om zich aan te melden bij de club uit Boven-Hardinxveld.

Zowel Mabel als Veerle zijn woonachtig in Dordrecht, waar DKC De Regenboog de club was waar de dames hun eerste stappen op het korfbalveld maakten. Nadat deze club ophield te bestaan zijn ze, na enkele jaren in de jeugd bij DeetosSnel te hebben gespeeld, bij hun huidige club PKC in Papendrecht terecht gekomen. Hier groeide Mabel uit tot vaste waarde van het eerste team met als hoogtepunt de landstitel in de zaal in 2015. Veerle pakte deze landstitel bij de junioren met PKC A1 en speelt nu in het 2e team.

Met de keuze voor HKC zal er voor de zussen ook een samenwerking met partner en zwager André Kuipers zijn, welke komend seizoen, samen met de bij HKC succesvolle John Spek, voor de eerste selectie zal staan. Mabel en Veerle kijken er naar uit om voor HKC te gaan spelen en zijn gemotiveerd om bij de club en selectie hun steentje aan de sportieve groei bij te gaan dragen.

De komst van Mabel en Veerle betekent voor HKC, nadat eerder al Carmen de Heer en Nadhie den Dunnen de overstap maakten naar de zaalhoofdklasse-promovendus, een onverwachte maar zeer luxe versterking aan de dameszijde van de selectie, welke met de huidige dames al veel kwaliteit herbergt.

We heten Mabel en Veerle van harte welkom en kijken uit naar de komst van beide dames in augustus.

Bestuur en TC HKC

 

Foto: korfbal.nl

Headerfoto Nadhie & Danny den Dunnen