Danny & Nadhie den Dunnen keren terug bij HKC

Danny en Nadhie den Dunnen zullen vanaf komend seizoen weer voor Korfbalvereniging HKC spelen. Beiden komen na een succesvolle periode bij PKC/SWKgroep weer terug bij de club waar hun korfbal carrière is begonnen.

Nadhie den DunnenNadhie (28), de oudste van de twee Den Dunnen’s, vertrok op 15 jarige leeftijd naar de club uit Papendrecht. Met PKC/SWKgroep A1 en 1 speelde Nadhie vele finale’s in zowel Ahoy als Ziggo wat ook Boven-Hardinxveld enorm trots maakte.
Danny den DunnenNadhie werd al snel geselecteerd voor diverse jeugdselecties van Oranje en later ook voor het “grote” Oranje waarmee vele titels werden behaald.
Danny (26) volgde 2 jaar later in de zomer van 2009 zijn zus richting Papendrecht. Ook voor Danny volgde een succesvolle periode in de A1 en 1e selectie waarin hij zich jeugdinternational en later international met een NOC*NSF A-status mocht noemen.

Beiden zijn ondanks het voortzetten van hun sportieve carrière op het allerhoogste niveau van Nederland altijd lid gebleven van HKC en waren hier regelmatig te vinden. Na als eerste HKC-lid met Oranje de wereldtitel korfbal veroverd te hebben werd Nadhie tijdens de Algemene Ledenvergadering in maart 2012 tot lid van verdienste benoemd. Door zijn prestaties met het Nederlands Korfbalteam, winst van het Wereldkampioenschap korfbal 2015, in België kwam Danny deze eer tijdens de jaarlijkse vergadering in 2016 ook toe.
De terugkeer van Danny en Nadhie is al vanaf hun vertrek naar PKC een grote wens van de club uit Boven-Hardinxveld. Beide spelers hebben, zowel in gesprekken als in de media, ook vanuit hun kant hier nooit een geheim van gemaakt.
Droom was om ooit nog met broer John, captain van HKC, in het eerste team te spelen. John den Dunnen heeft echter al eerder aangegeven te stoppen, al proberen Nadhie en Danny hem nog op andere gedachten te brengen

Beiden zijn als korfballers en als mens in de jaren na hun vertrek als spelers gegroeid en gevormd tot wie ze nu zijn. HKC is blij deze kennis en ervaring vanaf komende zomer aan de selectie toe te mogen voegen. Zowel de Den Dunnen’s als de club kijken hier enorm naar uit. Danny en Nadhie zijn gemotiveerd en enthousiast om nog een mooi hoofdstuk aan hun al prachtige korfballoopbaan toe te voegen.

Bestuur en TC Korfbalvereniging HKC

Martijn Swets