HKC zet Trekvogels gemakkelijk opzij

De eerste wedstrijd van 2015 betekende tegelijkertijd de eerste returnwedstrijd van deze zaalcompetitie en HKC reisde daarvoor af naar Rotterdam om laagvlieger Trekvogels te bekampen. De verwachting was dat dit een gemakkelijke opgave voor HKC zou zijn en deze verwachting kwam ook geheel uit. Na een matige eerste helft, welke met een 6-8 voorsprong werd afgesloten, slaagde HKC er in om met duidelijke 9-19 cijfers twee competitiepunten bij te schrijven.

Bij HKC waren de broers Emiel en Niels Deventer vanwege vakantie afwezig en één van de vervangers was A-junior Aron Versteeg en hij deed dat meer dan verdienstelijk. Met drie doelpunten in de eerste helft gaf deze creatieve speler zijn visitekaartje af. De eerste helft kenmerkte zich door een tergend traag tempo dat door Trekvogels werd gehanteerd, waardoor het HKC onvoldoende lukte om vaart in de wedstrijd te krijgen. Bovendien had het tweede aanvalsvak aanvankelijk te veel moeite om de aanvallen goed af te ronden. Hoewel overduidelijk was dat HKC de bovenliggende partij was, kwam dat onvoldoende tot uiting in de score. De 6-8 stand halverwege was dan ook het resultaat van een magere eerste helft en het publiek in de Zadkine-sporthal, waarbij de HKC-supporters de meerderheid vormden, hoopten toch wel op een beter vervolg na rust.

In de eerste tien minuten van de tweede helft ging het scoren bij de Hardinxvelders nog mondjesmaat, maar daarna werd in enkele minuten tijd de score ineens belangrijk uitgebreid. Hierbij waren ook een viertal strafworpen, die door Ruud aan de Wiel werden benut en welke het resultaat waren van hard ingrijpen door Trekvogels. Het gaf ook aan dat de Rotterdammers het tempo niet meer bij konden benen en dat HKC, zonder zelf groots te spelen, het klassenverschil tussen beide ploegen toch nog in de score tot uitdrukking kon brengen. Uiteindelijk finishte de ploeg van trainer/coach Peter van Houwelingen, die alle spelers op het score-formulier kon noteren, met een 9-19 overwinning en blijft daardoor meedoen in de strijd om de titel.

Voor de HKC-goals tekenden: Ruud aan de Wiel (5), Aron Versteeg, Annelies Kop en Kees Baks (ieder 3), John den Dunnen (2) en Miranda Rijnhout, Esther Bot en Esther de Groot (ieder 1).

HKC 2 moest als koploper genoegen nemen met een 14-14 puntendeling bij WION 3 en daarmee was vooraf niet gerekend.

A.s. zaterdag speelt HKC in De Wielewaal tegen het Delftse DKC, aanvang 16.30 uur en deze wedstrijd wordt voorafgegaan door de wedstrijd van HKC 2 tegen Refleks 3 uit Den Haag.

HKC zet Trekvogels gemakkelijk opzij

Meer foto’s en video’s van deze en andere competitiewedstrijden zijn te vinden bij Picasa/Google+ voor het foto-overzicht en bij ditYoutube-kanaal voor de interviews en videofragmenten.