HKC stelt teleur tegen OZC

In de laatste wedstrijd voor het kerstreces was voor HKC de opdracht om de koppositie te behouden in de uitwedstrijd tegen middenmoter OZC. In sporthal De Enk in Rotterdam-Zuid moest HKC het stellen zonder John den Dunnen (vakantie) en om dezelfde reden zat bij HKC Michel Koppelaar als coach op de bank in plaats van Peter van Houwelingen.

De eerste helft ging gelijk op en HKC wist met een kleine voorsprong de rust in te gaan om daarna duidelijk het initiatief te nemen. De Hardinxvelders slaagden er vervolgens in om een voorsprong te nemen van vier punten, waarna het in het laatste gedeelte van de wedstrijd helemaal mis ging. HKC had tenslotte met 21-20 zelfs het nakijken.

In het begin van de wedstrijd vielen de doelpunten over en weer als rijpe appelen en in een mum van tijd was er al een 6-6 tussenstand bereikt. HKC moest zich al in die fase aanrekenen dat het verdedigend teveel steken liet vallen en daarom geen afstand van OZC kon nemen. Daarna bouwde HKC een overwicht op, nam ook steeds een voorsprong van één of twee punten, maar slaagde er toch niet in om verder afstand te nemen, waardoor de rust bereikt werd met een magere 11-12 voorsprong.

In de tweede helft pakte HKC de zaken aanvankelijk energieker aan. De BMN-ploeg wist snel enkele treffers te scoren en de thuisclub moest hier het antwoord op schuldig blijven. Bij een 11-15 stand en een duidelijk beter spelend HKC leek er geen vuiltje aan de lucht. Met name Annelies Kop was in deze fase messcherp en hoewel OZC ook weer ging mee scoren bleef de voorsprong van vier doelpunten gehandhaafd. Overigens vergat HKC wel in deze fase de wedstrijd op slot te gooien en dat kwam de zwart-witten in de slotfase duur te staan. Met enkele verre schoten kwam OZC dichterbij, waarna de rust geheel uit het Hardinxveldse spel verdween. In plaats van collectief te opereren werd het meer ieder voor zich, waarbij ook werd vergeten om troef Annelies Kop verder uit te spelen. De Rotterdammers voelden aan dat er tegen de koploper toch nog wat te halen viel en dat maakte in de laatste minuten extra krachten bij hen los. HKC stond er bij en keek er naar hoe OZC de wedstrijd totaal liet omslaan en in de ultieme fase een voorsprong nam. Met 21-20 bleven de punten in Rotterdam en voor HKC betekende dat een duur verlies welke van te voren niet was ingecalculeerd. Het was vooral een verlies dat HKC zichzelf mag aanrekenen en die ook betekent dat HKC in het tweede gedeelte van de zaalcompetitie in de achtervolging moet om de beoogde titel nog in de wacht te kunnen slepen.

De HKC doelpunten kwamen uit handen van: Annelies Kop (7), Esther de Groot en Ruud aan de Wiel (ieder 3), Kees Baks, Emiel en Niels Deventer (ieder 2) en Miranda Rijnhout (1).

HKC 2 deed tegen OZC 2 wel goede zaken en wist met 10-15 cijfers de winst mee naar Boven-Hardinxveld te nemen.

HKC stelt teleur tegen OZC

Meer foto’s en video’s van deze en andere competitiewedstrijden zijn te vinden bij Picasa/Google+ voor het foto-overzicht en bij ditYoutube-kanaal voor de interviews en videofragmenten.