HKC boekt monsterscore tegen Dubbel Zes

Het was de eerste keer dat HKC en Dubbel Zes uit Den Haag in het veld stonden. HKC wist vooraf wat het te doen stond. Met het uitstekende resultaat tegen Juliana nog in het achterhoofd en de wetenschap dat Dubbel Zes nog geen punt had gepakt deze competitie zou een vergelijkbare uitslag mogelijk moeten zijn.

Bij HKC startte sinds een aantal weken afwezigheid Esther de Groot weer in de basis na blessureleed, zij verving Miranda Rijnhout. De sporthal was druk bezet en de ruime overwinning van HKC 2 tegen Fortuna 4 voor de wedstrijd van HKC 1 droeg bij aan de positieve verwachtingen van deze middag.

HKC 1 begon voortvarend en had door middel van een schot van John den Dunnen snel de 1-0 binnen liggen. Het liep daarna snel uit naar 7-1. Met name het vak van Kees liet zien op dreef te zijn deze middag. Niels wist enkele malen op mooie manier af te ronden en wist zijn tegenstander van tijd tot tijd horendol te draaien. Esther De Groot liet ook zien weer helemaal terug te zijn en rondde de 9-3 fraai af. Dubbel Zes kon alleen maar volgen, deze ploeg was te zwak om HKC pijn te doen. HKC bleef goed gecontroleerd zoeken naar de kansen en speelde de juiste mensen uit. Emiel Deventer zorgde voor het slotakkoord en zo ging HKC rusten met een 14-6 voorsprong.

De 2de helft was HKC nog scherper dan de eerste, iedereen pikte zijn doelpuntjes mee en al na 10 minuten in de tweede helft stond het 20-8. Vaak zie je dan bij dit soort wedstrijden dat het afronden moeizamer gaat, maar HKC ging rustig verder. Er waren zeer mooie acties bij, de 21-8 die afgerond werd door Emiel na wederom een actie van John was er een uit het boekje. Mariëlle de Waal, Esther de Groot en Esther Bot namen de scores van de heren over in de tweede helft en HKC doorbrak sinds lange tijd weer eens de 30-doelpuntengrens. HKC vernederde uiteindelijk Dubbel Zes met een 33-11 uitslag en gaat zich opmaken voor de bekerwedstrijd van dinsdag tegen PKC 1. Die vangt aan om 20:30 uur in de Appelgaard. Het zal dan vast anders worden, maar HKC zal haar huid zo duur mogelijk proberen te verkopen tegen PKC 1.
Volgende week zaterdag speelt HKC 1 nog de belangrijke uitwedstrijd bij het lastige OZC in Rotterdam voor dat de feestdagen beginnen.

Scores HKC: Niels Deventer 8, Emiel Deventer 7, Esther de Groot 5, Kees Baks 4, Esther Bot 3, John den Dunnen 2, Mariëlle de Waal 2, Annelies Kop 1 en Annieke Swets 1.

HKC boekt monsterscore tegen Dubbel Zes

Meer foto’s en video’s van deze en andere competitiewedstrijden zijn te vinden bij Picasa/Google+ voor het foto-overzicht en bij ditYoutube-kanaal voor de interviews en videofragmenten.