HKC moeiteloos langs Juliana

De uitwedstrijd van HKC in Oud Gastel tegen Juliana werd vooraf als één van de lastiger wedstrijden van dit zaalseizoen bestempeld, maar in werkelijkheid leidde het avondje Brabant voor HKC naar een gemakkelijke overwinning. Na een 5-10 ruststand verpulverde HKC haar tegenstander in de tweede helft en wist met overduidelijke 6-23 cijfers twee punten bij te schrijven.

HKC begon aan het duel met de wetenschap dat koploper Korbatjo haar duel tegen Movado had verloren, zodat een overwinning voor de Hardinxvelders zou betekenen dat zij zich weer aan de kop van de ranglijst konden nestelen. Wellicht dat dat gegeven HKC uit de startblokken deed schieten, want de eerste aanvallen leverde HKC meteen al een 0-2 voorsprong op via Miranda Rijnhout en Esther Bot. Na een tegentreffer liep HKC weg naar 1-4, maar Juliana wist toch nog tegen te stribbelen en terug te komen naar 3-4. Het was een fase waarin Juliana nogal wat fysieke kracht inbracht en HKC dit moest zien te beteugelen door ruim te blijven spelen en scherp af te ronden. In eerste instantie ging dat nog schoorvoetend, mede omdat enkele HKC-treffers werden afgekeurd. Toch kon HKC al in de eerste helft afstand nemen van de thuisclub en de 5-10 ruststand was op dat moment een goede afspiegeling van de verhoudingen.

In de tweede helft was de eerste score voor HKC, waarop Juliana nog een antwoord had. Daarna was het echter alles HKC wat de klok sloeg. De zwart-witten legden hun tegenstander helemaal hun wil op en konden gestaag bouwen aan een grote voorsprong. Hierbij hadden captain Emiel Deventer en Ruud aan de Wiel ook een belangrijk aandeel in de score, pikte Miranda Rijnhout weer haar stereotiepe doelpuntjes mee en wist John den Dunnen zich te onderscheiden door het scoren van enkele onehanders. Waar de BMN-ploeg onverstoord doorging met het produceren van doelpunten duurde voor de Brabanders de avond te lang en was het licht al uitgegaan. Bij een 6-23 stand floot scheidsrechter Van Dam af en met deze overwinning deelt de ploeg van Peter van Houwelingen de koppositie met Korbatjo en Movado.

Voor HKC scoorden: Emiel Deventer en Ruud aan de Wiel (ieder 5), Miranda Rijnhout en John den Dunnen (ieder 4), Esther Bot (3) en Annelies Kop en Mariëlle de Waal (ieder 1).

HKC 2 speelde tegen Juliana 2 en legde met een 5-13 zege beslag op beide punten.

A.s. zaterdag speelt HKC om 16.30 uur in de Wielewaal tegen het onbekende Dubbel zes uit Den Haag en tegen deze laagvlieger moeten de punten ook weer thuis gehouden kunnen worden.