HKC neemt pas in tweede helft afstand van DKC

HKC trad zaterdagmiddag aan tegen DKC uit Delft. Het had de uitwedstrijd ruim weten te winnen en de verwachting was dat HKC het ook deze keer weer makkelijk zou krijgen. De ploeg was weer compleet want alle wintersportgangers waren ook weer van de partij.

Het duurde niet lang of Emiel Deventer haalde de brilstand van het bord. Maar waar iedereen er vanuit ging dat dit varkentje wel even gewassen zou worden had het mis. DKC haakte aan en was met name in de verdediging fel en waar HKC meer rust had moeten betrachten ging het gehaaster spelen en ook werden er opgelegde kansen gemist. DKC haakte aan en kwam zelfs tussentijds op voorsprong 3-4. Met name de dames aan DKC kant hadden het vizier op scherp staan. Toch waren de doelpunten schaars in de eerste helft en zo was het met de rust 6-6.

Het was duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moest worden en dat HKC wel afstand zou nemen als het kansen ging afronden. Toch kwam DKC weer op voorsprong 6-7 en was het eigenlijk op dat moment alleen John den Dunnen die goed speelde. Het ging weer gelijk op tot 8-8. En HKC wist geen afstand te nemen. Toch wist het kort daarna toch voor het eerst een kloof van 2 punten te bereiken, via Annelies Kop en Emiel Deventer. Een dubbelscore van Niels Deventer zorgde voor de ruime voorsprong van 12-8. Invalster Miranda Rijnhout beleefde een prima invalbeurt en zorgde voor de nekslag waardoor HKC achterover kon gaan leunen, 14-8. Uiteindelijk wist HKC in een wedstrijd waarin het met name tegen zichzelf streed met 15-11 te winnen van DKC.

Volgende week de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen Korbatjo waarbij het zal proberen revanche te gaan nemen voor de uitnederlaag bij Korbatjo. Weet HKC deze wedstrijd winnend af te sluiten dan zal het de week daarop naar huidig koploper Movado afreizen. Aanvang van de wedstrijd tegen Korbatjo is om 16:30 uur. De selectie hoopt op veel supports aankomende zaterdag!

Scores HKC: Niels Deventer 5, Emiel Deventer 4, Miranda Rijnhout 2, John den Dunnen 1, Annelies Kop 1, Esther de Groot 1, Kees Baks 1.

HKC neemt pas in tweede helft afstand van DKC

Meer foto’s en video’s van deze en andere competitiewedstrijden zijn te vinden bij Picasa/Google+ voor het foto-overzicht en bij ditYoutube-kanaal voor de interviews en videofragmenten.