HKC wacht spannend slot veldcompetitie

Op een zonnig veld aan de Pieter de Hooghstraat in Boven-Hardinxveld heeft HKC 1 nagelaten om alleen de koppositie te pakken in de 1e klasse F. Tegenstander ODO 1 uit Maasland wist in de allerlaatste seconden van de wedstrijd de gelijkmaker (15-15) te scoren waardoor het door Bouwmaatschappij Midden Nederland B.V. gesponsorde team met een dubbel gevoel deze wedstrijd afsloot.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - KOAG 1HKC begon de wedstrijd met Ruud aan de Wiel voor de in verband met familieverplichtingen afwezige Arnold Tromp in het basis achttal. Het thuisteam begon de wedstrijd sterk en kwam al snel door doelpunten van Tim Sterrenburg, Ruud aan de Wiel en Menno Bakker op een 3-0 voorsprong.
ODO welke nog strijd tegen degradatie gaf zich deze middag echter niet zomaar gewonnen en knokte zich terug naar een 4-4 tussenstand. Weer wist HKC door doelpunten van Tim Sterrenburg en Esther Bot een gat te slaan van 2 punten, maar opnieuw was het ODO wat het antwoord vond en op 7-7 de stand weer in evenwicht wist te brengen. Deze tussenstand was tevens ook de ruststand.
Na een 1e helft waarin HKC het betere van het spel had en eigenlijk al een gaatje met tegenstander ODO had moeten slaan zochten beide teams de kleedkamer op. Voor trainer/coach Dick van Houwelingen de gelegenheid om de afspraken nog eens door te nemen, en de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten.

In de 2e helft nam echter ODO het initiatief in handen en wist voor de eerste keer deze wedstrijd op een voorsprong te komen. Om en om scorend werd een 11-11 tussenstand bereikt in een fase van de wedstrijd waarin ODO het betere van het spel had, steeds een voorsprong nam, en HKC in de achtervolging moest. De schutters van HKC wisten de korf moeizaam te vinden, en HKC moest alle zeilen bijzetten om niet op een grotere afstand te komen.
Vanaf 11-11 was het HKC wat het initiatief weer wist over te nemen en door 2 rake afstandsschoten van Menno Bakker wist de thuisploeg weer een gat van 2 punten te slaan naar een 13-11 tussenstand. Op dit moment kwamen ook de einduitslagen van de andere velden door en werd duidelijk dat zowel koploper SDO (K) als achtervolger VEO hun wedstrijden hadden verloren.
De kans dus voor HKC, wat voor aanvang van deze wedstrijd op 1 punt achterstand van de koploper SDO begon, om de koppositie over te nemen.

De slotfase van de wedstrijd brak aan en lang leek HKC ook de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken. De voorsprong van 2 punten kon tot 14-12 worden vastgehouden.
Op dit moment stonden er nog 7 minuten te spelen op de klok.
HKC wist 6 minuten niet tot scoren te komen, en door 2 scores van de zijde van ODO stond met nog minder dan een minuut te spelen echter een 14-14 tussenstand op het scorebord.
HKC mocht de bal uitnemen en de met scherp schietende Tim Sterrenburg bracht het publiek in extase door direct de 15-14 binnen te schieten. De laatste minuut was voorbij en de overwinning leek
een feit. De goed leidende scheidsrechter had echter nog wat tijd op zijn horloge en ODO had nog 1 aanval de tijd om wat terug te doen. Door een vanuit de zijde van HKC gezien een makkelijk gegeven vrije worp wist ODO wederom langszij te komen en floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte eindstand, maar gezien het verloop van de slotfase voor HKC een teleurstellende puntendeling.
Door dit gelijkspel deelt SDO nu de koppositie met HKC en volgt een zeer spannende slotfase van de competitie.

Aanstaande zaterdag speelt HKC 1 uit bij VEO in Voorburg haar laatste uitwedstrijd van het seizoen.
De laatste wedstrijd is op zaterdag 02 juni ’12 thuis tegen Fiks uit Oegstgeest.
Nog twee finales welke per week bekeken moeten worden.
HKC kan de steun van het publiek in deze wedstrijden zeer goed gebruiken op jacht naar de titel in de 1e klasse. Aanstaande zaterdag zal bij voldoende belangstelling een supportersbus rijden naar VEO.
Kijk voor meer informatie op de site van HKC www.hkc-korfbal.nl

Scores HKC: Tim Sterrenburg: 5x, Menno Bakker: 4x, Ruud aan de Wiel: 3x, Francis Kraaijeveld, Esther de Groot, Esther Bot: allen 1x

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20120412HKC1ODO1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}