HKC A1 boekt simpele winst op PKC/Hagero; 11-7

Maar nog even terug naar de vorige week. U mist het verslag van de uitwedstrijd tegen DKB in het altijd gezellige Brabant. Het ontbrak mij volledig aan inspiratie, er was zelfs sprake van een writersblock. Het lukte maar niet om iets zinnigs op papier te zetten over deze wedstrijd. Om een en ander toch nog even kort samen te vatten, volgt hier mijn persoonlijke analyse in een notendop:

HKC A1 - seizoen 2011/2012Het is genieten van een heerlijk zonnetje waar niet alleen de toeschouwers, maar ook de spelers wat loom van worden. De ploeg uit Best speelt de gehele wedstrijd in slowmotion en HKC gaat daar probleemloos in mee. De scheidsrechter vindt dat ook prima en is al lang blij dat op zaterdagmiddag ook zomeravondkorfbal wordt gespeeld. De thuisploeg loopt uit naar een comfortabele 4-0 voorsprong voordat HKC iets terug doet. De rust breekt aan bij een stand van 6-3. Na de rust lijkt A1 even een hogere versnelling te hebben gevonden en scoort meteen. Onmiddellijk zorgt DKB er weer voor dat er wordt teruggeschakeld en loopt dan middels wat schotpogingen weer verder uit. Weer pikt HKC aan en komt zelfs tot op één punt. Dan heeft het voor de scheidsrechter weer lang genoeg geduurd in dit “hoge” tempo en laat hij de geel/zwarten rustig en eindeloos overgooien zonder in de buurt van de korf te willen komen. Als er dan uiteindelijk een keer wordt geschoten valt ie er nog in ook. Eindstand 10-8. Inpakken, naar huis en op naar de volgende pot korfbal.

En die komt er een week later met het duel tegen het Papendrechtse PKC/Hagero A3. Deze ploeg heeft na de zaalcompetitie de weg naar boven gevonden en heeft uit vier duels zeven punten vergaard met een doelsaldo van +30 (51-21). In de eerste competitiehelft werden slechts drie punten gehaald o.a. door een gelijkspel tegen HKC. Het zou dus nog wel eens een pittig duel kunnen worden.
Na enige vertraging door het niet komen opdraven van de scheidsrechter, fluit een goed fluitende scheids van Houwelingen voor aanvang van de wedstrijd. Beide teams zijn met name verdedigend sterk en het duurt dan ook bijna twintig minuten voordat we de eerste treffer mogen noteren. Die valt aan de kant van PKC middels een afstandsschot en lijkt HKC te inspireren want kort daarna wordt de gelijkmaker gescoord eveneens van afstand. Hierna valt de productie weer stil en wordt het meeste succes geboekt in de verdediging van beide teams. HKC speelt echt sterk in defensief opzicht terwijl PKC volop profiteert van zijn lengtevoordeel in de rebound waardoor het bij HKC veelal eenschotsaanvallen worden. Aan het eind van de eerste helft weet HKC middels een korte kans achter de korf en een mandloos schot (gelukkig stond de scheids goed want wij als toeschouwer hadden het eigenlijk niet eens gezien) uit te lopen naar een 3-1 ruststand. In de tweede helft weten beide ploegen gelukkig wat vaker de korf te vinden. De thuisploeg loopt wat verder uit, maar kan steeds niet definitief afstand nemen. PKC weet ook met regelmaat te scoren en blijft telkens redelijk in de buurt. Echt spannend wordt het echter nooit. A1 is deze middag de bovenliggende partij en speelt de wedstrijd onbedreigd uit. De einduitslag is 11-7.
Er was overigens een prima invalbeurt voor drie (scorende!!) heren. Stan, Stefan en Jeffrey bedankt!!

Volgende week gaan we gezellig met de A t/m F jeugd naar Bleiswijk voor het pinkstertoernooi. Wat het weer betreft lijkt het er goed uit te zien, dus…………..vergeet je zonnebrandcrème niet. Op 2 juni speelt A1 de laatste competitiewedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Ready ‘60 in Roermond. Dat wordt dus een dagje Limburg. Als u nog wat tijd over heeft…….? Stap gezellig in en ga mee……

Overige uitslagen van 19 mei:

DKB A1 Ready ’60 A1 8 – 7
DeetosSnel/Volhuis A2 Oranje-Wit A1 16 – 11