HKC moet punten in Voorburg laten

HKC heeft in de strijd om de titel plaats moeten nemen in de wachtkamer, na het 17-15 verlies in de uitbeurt bij VEO. Omdat SDO haar wedstrijd wel winnend wist af te sluiten, heeft de ploeg uit Kamerik nu de beste papieren. Met nog één wedstrijd te gaan is het verschil tussen SDO en HKC twee punten.

HKC 1 - seizoen 2011/2012In Voorburg kwam VEO het beste uit de startblokken. De ploeg speelde zonder belangen, maar was in de eerste minuten al haarscherp en binnen vijf minuten was HKC op een 4-1 achterstand gezet. HKC leek zich vervolgens wat te herstellen, maar aanvallend kon men niet voor het nodige gevaar zorgen. De Boven-Hardinxvelders moesten dan ook lijdzaam toezien dat VEO de voorsprong gestaag uitbreidde en er zelf in de eerste helft eigenlijk niet echt aan te pas kwamen. De rebounds waren veelal voor de thuisploeg en HKC had geen antwoord op het goede spel van VEO. De ruststand van 10-4 was dan ook een juiste weergave van de krachtsverhouding

Het in grote getale meegereisde HKC-publiek zag het somber in voor de tweede helft, maar na rust kwam er een ander HKC binnen de lijnen. De eerste twee aanvallen betekenden even zovele doelpunten en na negen minuten spelen in de tweede helft had HKC o.a. door drie goals van Marlies Bommeljé de achterstand gereduceerd tot twee doelpunten: 11-9. HKC begreep dat er weer van alles mogelijk was en er volgde een enerverend duel. Jammer was dat arbiter Huisman moeite had om het allemaal te volgen. Om en om scorend werd met nog twintig minuten te gaan een 14-12 stand bereikt en HKC voerde de druk op de tegenstander verder op. Nadat door doelpunten in de 56e en 57e minuut de stand gelijk was getrokken, was het vijf minuten later Francis Tromp die de zwart-witten voor het eerst aan de leiding bracht. HKC leek de wedstrijd alsnog naar haar hand te zetten, maar juist toen sloeg VEO meedogenloos terug. Onder andere door twee gemakkelijk gegeven strafworpen, maar ook door een matig gespeelde slotfase moest HKC genoegen nemen met een 17-15 nederlaag. HKC besefte dat men vooral in de eerste helft ondermaats had gespeeld en dat daar de oorzaak van het puntenverlies lag.
De HKC-goals kwamen uit handen van: Marles Bomeljé, Francis Tromp, Menno Bakker en Arnold Tromp (ieder 3), Tim Sterrenburg (2) en Esther de Groot (1).

Op de laatste speeldag op 2 juni a.s. moet HKC zelf in ieder geval thuis van Fiks uit Oegstgeest winnen en moet daarbij hopen dat SDO beide punten laat bij Maassluis. In dat geval zal er een beslissingswedstrijd nodig zijn om de kampioen aan te wijzen.