KCR B2 pakt overwinning op HKC B1

Voor de B1 stond afgelopen zaterdag wel een wedstrijd op het programma in tegenstelling tot de rest van de teams van HKC. De B1 mocht afreizen naar Ridderkerk, waar KCR B2 op hun stond te wachten. In de zaal troffen we KCR B1, en wisten van deze ploeg te winnen. In de eerdere ontmoeting op dit veld werd een 13-8 overwinning geboekt op het 2e team van de aspiranten uit Ridderkerk.

Moment in de wedstrijd KCR B2 - HKC B1

Rond half 11 floot de scheidsrechter voor het eerst, met het eerste aanvals vak ( Aron, Twan, Tamara & Ingeborg ) ging het de eerste minuten prima. Binnen de 5 minuten stond het 0-2, Tamara via een strafworp en Aron via een schot. Het beloofde wat voor de rest van de wedstrijd, maar helaas. Het vak van Stefan dat draaide niet. Er werd verkeerd gegooid, op verkeerde momenten geschoten en aan het begin weinig rebound. De verdediging stond wel goed, en hield dit ook vol in de eerste helft. Daarom gingen we met een stand van 2-1 rusten.

In de rust werd toch wel even duidelijk gemaakt dat het vak Stefan beter moest gaan draaien, anders moesten we iets anders gaan proberen. Er werd afgesproken om Stefan onder de rebound te zetten om zo meer rebounds te winnen, omdat dit bij Stan vandaag niet lukte. We spraken af, dat we de 2e helft er weer vol voor gingen, en er gescoord ging worden.

We kregen de bal uit, maar direct een onderschepping voor KCR. En zoals je dan al wel een beetje kan verwachten gaat alles fout, KCR weet direct te scoren. En de stand is gelijk, 2-2. Tot vreugde van veel KCR supporters werd er na een aantal doelpuntloze minuten ook de 3-2 binnen geschoten. Het leek erop dat alles wat er werd geprobeerd vandaag niet lukte. Aron scoorde nog wel een vrije bal en de stand was weer gelijk. Ondertussen waren de reserves al aan het warmlopen, maar wist Stan achter de korf toch een eigenlijk onverdiende voorsprong te scoren, 3-4. Maar toen was het gebeurd, er werd gewisseld; Stan maakte plaats voor Jannick en Jessica maakte plaats voor Pauline. KCR scoort niet veel later gelijk, 4-4. En het zit er allemaal niet meer in. Nog een wissel; Ingeborg verlaat het veld voor Manon, en zo weet KCR een voorsprong te scoren en deze vast te houden. De stand was dan wel 5-4, maar het was eigenlijk niet spannend. KCR B2 was beter, en kan na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter wel zeggen tegen hun B1 dat ze ons hebben verslagen want KCR B1 zelf is dit niet gelukt afgelopen zaalseizoen.

Door dit verlies is Trekvogels B1 kampioen geworden. Gefeliciteerd! Volgende week dinsdag spelen we nog wel voor de beker, een doel waar we misschien nog wel voor kunnen strijden. Op dinsdag 8 mei staat in Barendrecht de wedstrijd: Vitesse B1 – HKC B1 op het programma om 19:30 uur, als je niks te doen heb? Wellicht leuk om te kijken! Anders zien we jullie graag die week erna voor onze laatste –competitie- wedstrijd thuis om half 1 aan het sportveld van HKC tegen kampioen Trekvogels B1.

De B1!

Fotoverslag

{artsexylightbox photobucket=”http://feed1075.photobucket.com/albums/w436/hkckorfbal/Competitie%20aspiranten/20120505%20KCR%20B2%20%20HKC%20B1/feed.rss” previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}