HKC verliest wedstrijd om koppositie van Albatros

HKC kende een zeer goede start in deze zaalcompetitie. Achtereenvolgens werden Rapid, ONDO en Weidevogels aan de zegekar gebonden en kenmerkend voor HKC was dat iedere wedstrijd het tempo door HKC werd bepaald en er een hoeveelheid aan kansen was. Hoe anders was het zaterdag. De andere koploper Albatros kwam op bezoek en legde een hoog tempo ten strijde en ook was het fysiek een sterkere tegenstander dan tot dusver tegengekomen in deze competitie. Het Dok was deze middag goed bezet door de vele toeschouwers die op deze ‘derby’ waren afgekomen.

HKC startte in de vertrouwde basis, maar het duurde niet lang voor dat Albatros op voorsprong kwam. In plaats van rustig blijven werd er door HKC te haastig naar de kans gezocht en speelde het daardoor Albatros zeker in de beginfase in de kaart. Albatros beschikte over een paar goede schutters bij de heren en een dames-viertal dat net als bij HKC veel druk op doorbraak heeft. Albatros wist gestaag een voorsprong op te bouwen tot 1-3 en was met name feller in de duels.
HKC leek wakker geschud en klampte weer aan bij Albatros tot 3-4, via Niels Deventer en Kelly de Bruin. Ondanks dat het spel op en neer golfde in de eerste helft liet HKC zich te vaak verleiden tot het nemen van de verkeerde kans. Albatros kon iedere keer een gaatje slaan en met name richting het einde van de eerste helft was het duidelijk dat HKC niet het gebruikelijke schotpercentage van de afgelopen weken in de handen had.
Er werd gerust met een duidelijke 5-10 achterstand. Waarbij gezegd dient te worden dat HKC tot dusver onder het normaal gesproken standaard qua scoringspercentage bleef. Ook was de vechtlust van de afgelopen weken in mindere mate aanwezig dan voorheen.

In de tweede helft werd er met goede moed gestart en was er zeker nog geloof in een betere afloop, want ook Albatros schoot nu niet bepaald de pannen van het dak. Desondanks kon HKC maar moeilijk aanhaken en werd een doelpunt van HKC te snel beantwoord door weer een tegentreffer van Albatros, daardoor liep Albatros zelfs uit naar 7-13. HKC scoorde naar verloop van tijd de 11-16 via Annelies Kop, maar zij blesseerde zichzelf daarbij en kon de wedstrijd niet verder uitspelen, Eva aan de Wiel verving haar. HKC leek wakker geschud en kroop via Niels Deventer (x2) en Kelly de Bruin naderbij tot 14-16. Helaas werd een actie van HKC hierna bestraft met een strafworp en kon Albatros met nog maar een 5-tal minuten de 14-17 maken en was de tijd nog maar kort. Eva aan de Wiel viel goed in en scoorde de 15-17, waarop Albatros meteen weer het antwoord had en de 15-18 binnenschoot. Toch kwam HKC nooit meer dichterbij dan deze 3 punten en zo was de einduitslag 16-19 in het voordeel van Albatros, dat verdiend deze wedstrijd won.

Scores HKC: Niels Deventer 6x, John den Dunnen 3x, Kelly de Bruin 2x, Annelies Kop 1x, Emiel Deventer 1x, Esther de Groot 1x, Eva aan de Wiel 1x, Stefan den Breejen 1x.