HKC ruim langs Weidevogels

Na twee gewonnen wedstrijden reisde HKC afgelopen zaterdagavond af naar Bleiswijk voor de ontmoeting tegen het nog puntloze Weidevogels. Op papier een gemakkelijke tegenstander, maar HKC was er zich van bewust dat juist degelijke opponenten gevaarlijk kunnen zijn.

In Sportcentrum Rottemeren schoot HKC uit de startblokken en de eerste twee aanvallen betekenden evenzovele doelpunten. HKC zette de toon in een doelpuntrijke aanvangsfase, waarbij HKC wederom aantoonde dat het over alle schijven kan scoren. Nadat HKC na tien minuten een 4-8 voorsprong had opgebouwd, gingen de Hardinxvelders nog door naar 7-12, maar toen liet Weidevogels zien zich niet zomaar van het veld te laten spelen. Enerzijds door nonchalant verdedigen bij HKC, maar anderzijds door een onwijs hoog schotpercentage bij de thuisploeg (eerste helft 36%), werd de kloof steeds kleiner tot 12-13 enkele minuten voor rust. In de laatste minuten van het eerste bedrijf scoorden beide ploegen nog om en om en werd de rust bereikt bij een 14-16 stand. Een stand die HKC op dat moment nog niet helemaal geruststelde.

Twee goals direct na rust bracht weer meer licht tussen beide teams en steeds meer werd duidelijk dat HKC de wedstrijd in handen had. Verdedigend werd meer druk gezet , waardoor Weidevogels qua schotpercentage in de tweede helft terugviel naar 16%. De tactische omzetting van twee Weidevogels-heren in hun tweede verdediging was daarbij opmerkelijk en bracht hen geen enkel voordeel. Aanvallend werd door het Novafrontteam geduldiger gespeeld en de juiste mensen in stelling gebracht, wat resulteerde in mooie lange aanvallen die vaak met een goal werden afgerond.
Na een kwartier was de stand 15-20, waarna HKC in het laatste kwart nog vol gas gaf en Weidevogels naar adem liet happen. Er waren nog enkele fraaie Hardinxveldse treffers te noteren, waar het meegereisde HKC-publiek alleen maar van kon genieten. Trainer-coach John Spek kon tevreden zien dat de score werd uitgebreid en dat ook de dertigste Hardinxveldse treffer nog op het scorebord kwam. Met een 20-30 score behaalde HKC de derde zaalwinst in successie en gaat nu samen met Albatros aan de leiding in de eerste klasse.

De doelpuntenmakers voor de Boven-Hardinxvelders waren: Annelies Kop, Niels Deventer en John den Dunnen (allen 6), Stefan den Breejen en Emiel Deventer (ieder 3) en Kelly de Bruin, Esther de Groot en Rianne Swets (ieder 2).