HKC start met winst in Het Dok

De eerste officiële wedstrijd van HKC in Het Dok in Boven-Hardinxveld mondde, na de winst in Haarlem tegen Rapid, uit in de tweede Hardinxveldse overwinning in dit nog prille zaalseizoen. Tegen het Zeeuwse ONDO werd na een 15-10 ruststand een benauwde 22-21 zege geboekt, waardoor HKC met Merwede en Albatros ongeslagen aan de leiding gaat in de eerste klasse.

De start van de Novafrontploeg was aarzelend en ONDO maakte daar gebruik van door snel een 0-2 voorsprong te pakken. HKC egaliseerde snel, maar het duurde tot de elfde minuut voor dat de thuisploeg via Esther de Groot voor het eerst een voorsprong nam: 5-4. Toen kwam HKC ook meteen los en vooral via de met scherp schietende dames werd het via 8-4 een ruime 13-8 stand. Het talrijke publiek genoot van het vloeiende spel dat HKC toonde, maar zag ook dat er geconcentreerd gespeeld moest blijven worden, omdat ONDO energiek de strijd bleef aangaan. De ruststand kwam met een 15-10 score, wat op dat moment de verhoudingen goed weergaf.
Na rust leek alles aanvankelijk op dezelfde wijze door te gaan: HKC bleef het voortouw nemen en ONDO volgde.

Vijf minuten na rust had HKC de voorsprong uitgebouwd naar 19-12 en HKC leek op een ruime voorsprong af te stevenen. En juist toen stokte de doelpuntenproductie bij HKC. ONDO wist hier in eerste instantie nog niet echt van te profiteren en halverwege het tweede bedrijf stond de teller op 20-15. Ondanks dat HKC diverse uitgelezen kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen, liet men dit na en toen begon de fase dat ONDO inzag dat het uit geslagen positie toch nog terug kon komen in de wedstrijd. De Middelburgers slopen dichterbij tot 20-19, waarna de treffer van Stefan den Breejen voor HKC precies op tijd kwam. Daarna wisten beide ploegen nog om en om te scoren, waardoor de equipe van trainer-coach John Spek uiteindelijk met 22-21 aan het langste eind trok.
De winst op deze taaie Zeeuwse ploeg was zonder meer verdiend, gezien het sublieme spel in de eerste helft, maar door de lange doelpuntarme fase in de tweede helft ondanks de vele kansen, werd het toch een narrow escape.

De goals van HKC kwamen uit handen van: Kelly de Bruin (5), Annelies Kop (4), Esther de Groot en Niels Deventer (ieder 3), Rianne Swets, John den Dunnen en Emiel Deventer (ieder 2) en Stefan den Breejen (1).