HKC wint overtuigend opening van zaalcompetitie uit bij Rapid (H)

Op voorhand van deze wedstrijd was HKC de favoriet, het had een uitstekende eerste helft van de veldcompetitie achter de rug waarin het de koppositie had weten te bemachtigen in de eerste klasse.
Rapid daarentegen had op het zelfde niveau geen enkel punt weten te behalen, het kende wel een betere voorbereiding als HKC. Hoewel HKC de afgelopen week tegen KCC uitstekend spel had laten zien tegen de hoofdklasser en er lange tijd een verrassing in het verschiet lag (20-23). Tomas aan de Wiel die een prima wedstrijd speelde, begon vandaag in de basis wegens een schorsing van Niels Deventer.

HKC zette het sterke spel van afgelopen dinsdag door in Haarlem. Rapid kreeg letterlijk geen voet aan de grond. Ook HKC had daar last van tijdens de wedstrijd, maar dat kwam meer door de vloer van de sporthal. Waar vroeger ‘Haarlemmerolie’ ingezet werd als wondermiddel, leek het nu gebruikt voor de vloer van de sporthal, beidde ploegen ondervonden veel last van de spekgladde vloer.

HKC en Rapid waren de eerste 10 minuten op zoek naar het juiste spel en aan elkaar gewaagd. De doelpunten waren in het begin nog schaars en er stond dan ook na 10 minuten pas een 2-2 stand op het bord. Vanaf dat moment vielen de ballen wel bij HKC en werd het eerste gaatje geslagen door oa een prachtige doorloopbal van John den Dunnen die de 2-5 betekende. Stefan den Breejen scoorde even later wederom een fraaie doorloopbal, 3-7. Rianne Swets bepaalde naar verloop van tijd de ruststand op 6-11 en HKC had als collectief over op Rapid.

In de tweede helft was het verschil tussen de twee ploegen nog duidelijker. Esther de Groot scoorde naar verloop van tijd de 8-13 en ook Emiel Deventer deed een duit in het zakje en scoorde de 9-15 na wederom een mooie aanval. Kelly de Bruin was ook weer op schot en schoot de 9-19 erin. Het was genieten om naar te kijken hoe makkelijk iedereen elkaar weer wist te vinden.
Uiteindelijk wisselde coach John Spek nog Eva aan de Wiel en Stefan de Groot voor respectievelijk de moegestreden Rianne Swets en Tomas aan de Wiel en werd de einduitslag gezet door wederom Kelly de Bruin op 11-25.

Scores HKC: John den Dunnen 7, Emiel Deventer 4, Stefan den Breejen 4, Esther de Groot 3, Kelly de Bruin 3, Rianne Swets 3, Tomas aan de Wiel 1.