HKC speelt gelijk tegen Fortis

Nadat HKC vorige week de punten aan Albatros moest meegeven, stond er afgelopen zaterdag weer een pittige thuiswedstrijd op het programma. Fortis uit Oost-Souburg kwam op bezoek en wedstrijden tegen deze ploeg kennen meestal een spannend verloop. Nadat HKC in de beginfase de lakens uitdeelde, nam Fortis het initiatief over om HKC vervolgens op een onoverbrugbare achterstand te zetten. In het laatste kwart van de wedstrijd begon HKC aan een sterke comeback en uiteindelijk kwamen de ploegen een 19-19 gelijkspel overeen.

HKC moest het stellen zonder de geblesseerde Annelies Kop, waarvoor Eva aan de Wiel aantrad. Het weerhield de Hardinxvelders er niet van om als een komeet uit de startblokken te komen en na enkele minuten stond er al een 3-0 stand op het scorebord. HKC stootte door naar 6-2 na elf minuten spelen Het publiek zag echter dat de Zeeuwen niet voor niets bekend staan als een taaie ploeg en zij beten zich langzaam vast in de thuisploeg en wisten via 6-5 de rollen om te draaien. HKC miste enkele fraaie kansen, waaronder twee strafworpen, waardoor het moeilijk werd voor de Novafrontploeg om Fortis bij te houden. De ruststand werd dan ook bereikt met een onverwachte 8-11 voorsprong voor de bezoekers.

Na de thee in eerst instantie nog een onmachtig HKC dat moest toestaan dat Fortis het initiatief hield en de voorsprong gestaag uitbouwde. HKC speelde te krampachtig om Fortis in de problemen te brengen en de Zeeuwen wisten na tien minuten in de tweede helft door te stoten naar een 8-15 voorsprong. Toen iedereen er van overtuigd was dat HKC weer een verliespartij moest incasseren, richtte de ploeg zich op en met dubbelscores van zowel Emiel als Niels Deventer kwam HKC toch terug naar 13-15. HKC zorgde ervoor dat het publiek in Het Dok weer achter de ploeg ging staan en na een 15-18 score slaagde HKC er in om via de uitstekend spelende Esther de Groot de stand gelijk te trekken. Nog éénmaal nam Fortis de leiding, maar John den Dunnen wist met een korte kans bij de korf wederom te egaliseren. In de slotseconden had HKC de winst nog voor het grijpen, maar wederom faalden de Hardinxvelders vanaf de stip. Het zou ook teveel van het goede zijn geweest en met het gelijkspel kon de ploeg van John Spek gezien het verloop van de wedstijd wel leven.

De HKC doelpunten kwamen uit handen van: Niels Deventer (5), Esther de Groot (4), Emiel Deventer, Stefan den Breejen en John den Dunnen (ieder 3) en Kelly de Bruin (1).