HKC verliest van Sparta (N)

Op voorhand was HKC zaterdag favoriet om de wedstrijd tegen Sparta (N) in winst om te zetten. De statistieken van het afgelopen veldseizoen (2x winst tegen Sparta), de uitstekende start van HKC dit seizoen (2x winst) en de teleurstellende resultaten van Sparta (2x verlies, trainer Hugo van Woudenberg van Sparta had zich immers meedingen naar de titel in de 1e klasse als doel gesteld was te lezen op hun website), spraken duidelijk in het voordeel van HKC. Het was een druilerige dag maar bijna windstil, dus een dag die garant zou kunnen staan voor een mooi potje korfbal.

De voorwedstrijd van het vorig seizoen gepromoveerde HKC 2 was prima, het won van KOAG 2 met 11-9 en staat na deze winst in de bovenste regionen van de overgangsklasse.

Toen was het tijd voor het spreekwoordelijke toetje. HKC begon in de vaste basisopstelling en waar het de voorgaande 2 wedstrijden elkaar gemakkelijk wist te vinden en de scores via meerdere spelers tot stand kwamen, ging het vandaag vanaf het begin vrij moeizaam.
Pas na 20 minuten wist Niels Deventer voor HKC de 0 stand van het bord te schieten. Sparta had inmiddels 4x gescoord (2 twijfelachtige stippen) en was met name via de dames gevaarlijk. Het speelde in deze fase gedisciplineerder dan HKC. Bij HKC was de variatie die er de voorgaande weken was minder te zien, te vaak werd er naar de puntspelers gezocht.
Via Niels (schot), Kees Baks (stip) en wederom Niels (schot) werd er een ruststand bereikt van 4-6.
Het was duidelijk dat er de 2de helft uit een ander vaatje getapt zou moeten worden om de punten in Boven-Hardinxveld te behouden.

Toch waren het kort na rust de Sparta-dames die het gaatje wisten te slaan naar 4-8. HKC probeerde aan te haken en wist naderbij te komen tot 7-9 (via Niels en 2x Emiel Deventer). John den Dunnen scoorde kort daarop nog via een mooie one-hander de 8-10. HKC kreeg kansen op de aansluitingstreffer maar verzuimde af te ronden, Sparta scoorde daarna de 8-11, hierop besloot coach Peter van Houwelingen om nog enkele wissels door te voeren en HKC kroop nog dichterbij via Kees (2x) en Niels en kwam op 1,5 min nog op 11-12, helaas scoorde Sparta in de daaropvolgende aanval direct de 11-13 en was de eerste nederlaag een feit.

Volgende week 19 september speelt onze selectie de uitwedstrijden tegen Merwede in Sliedrecht. Aanvang HKC 2 om 14:00 uur, en HKC 1 om 15:30 uur.

Scores HKC: Niels Deventer 5, Kees Baks 3, Emiel Deventer 2, John den Dunnen.

HKC verliest van Sparta (N)