HKC pakt gedeelde koppositie na nipte zege op Merwede

Er was veel publiek afgekomen op de derby Merwede-HKC. En het was wederom prima weer.
HKC wist na de nederlaag tegen Sparta wat het te doen stond. Winnen was het devies om niet al voortijdig averij op te lopen in de nog lang te spelen competitie. Merwede dat toch wel verrassend de leiding had genomen na 3 overwinningen in deze 1ste klasse was de te kloppen ploeg.

Merwede begon overtuigend en stond binnen no-time 2-0 voor. Merwede had in dit vak reboundend ook wel wat over en wist hier in het begin gebruik van te maken. Toch wist HKC kort hierop middels een stip van Kees Baks aan te haken. Merwede wist een gaatje op te bouwen naar 4-1. Gelukkig was HKC vandaag bij de les en toonde het veerkracht en kwam terug tot 5-5 (via Niels Deventer 2x, Kees Baks en Esther de Groot) er waren toen pas 10 minuten gespeeld en het spel golfde op en neer. Via een mooi schot van Mariëlle de Waal nam HKC voor het eerst een voorsprong 5-6 en leek HKC de touwtjes meer in handen te krijgen. Niets was minder waar want Merwede wist mede via 3 dames goals een gaatje te maken naar 9-6. Via Rianne Swets en Esther de Groot die een stip meekreeg (verzilverd door John den Dunnen) en een schot van Niels Deventer kwam HKC weer gelijk op 9-9. De vechtlust en wil om te winnen die vorige week wat minder zichtbaar was, was vandaag wel aanwezig. Merwede kwam weer op 11-9 en mistte tussentijds nog voor de 2de keer een strafworp, gelukkig kwam HKC vlak voor de rust nog op 11-10 na een schot van Annelies Korevaar.

In de tweede helft kwam HKC goed uit de kleedkamers, waar Merwede een schotloze periode kende van 20min (incl 5m voor rust) wist HKC de wedstrijd naar zich toe te trekken via goals van Niels Deventer, Emiel Deventer en een een wegtrekbal achter de korf van Kees Baks.
Het venijn dat Merwede toonde in de eerste helft was een stuk minder in de 2de helft.
Rianne Swets scoorde via een mooie doorloopbal de 12-15 en van daaruit wist HKC de gehele tijd de voorsprong te behouden. Merwede klampte nog wel een paar keer aan en kon soms lang aanvallen door het reboundoverwicht dat ze hadden maar misten de overtuiging in hun spel.
HKC daarentegen was scherper en feller in de duels en wist Merwede van zich af te houden.
Uiteindelijk won HKC deze spannende derby met 17-18 en is HKC nu samen met Merwede gedeeld koploper in deze poule.

Volgende week wacht voor HKC 1 de thuiswedstrijd tegen EKVA dat in de middenmoot staat met 4 uit 4. HKC 2 speelt daarvoor nog tegen Oranje Wit 2. HKC 2 wist afgelopen zaterdag te winnen van Merwede 2 en doet ook mee om de bovenste plekken op de ranglijst.

Scores HKC: Niels Deventer 4, Kees Baks 4, John den Dunnen 3, Esther de Groot 2, Rianne Swets 2, Annelies Korevaar 1, Emiel Deventer 1, Mariëlle de Waal 1.