HKC verslaat EKVA na spannende wedstrijd

HKC dat vorige week na een sterke 2de helft Merwede aan de zegekar wist te binden, moest vandaag aantreden tegen EKVA uit Almere. EKVA had tot dusver 4 punten weten te behalen uit even zoveel wedstrijden en het was voor HKC alweer een jaartje of 3 geleden dat het met het vlaggenschip tegen deze vereniging had gekorfbald. EKVA bivakkeerde de afgelopen paar jaren tussen overgangsklasse en eerste klasse en was dus een tegenstander om op voorhand rekening mee te houden. Ook wist het qua uitslagen net als HKC redelijk makkelijk de korf te vinden.

HKC begon zeer scherp aan de wedstrijd en kreeg na een mooie doorbraak van Esther de Groot binnen de minuut de bal op de stip, John den Dunnen benutte het buitenkansje: 1-0. Kort daarop wist Niels Deventer uit een vrije bal de 2-0 te maken en Emiel Deventer wist de 3-0 op het bord te schieten nadat Kees Baks zijn tegenstander het bos had in gestuurd. HKC had op dat moment duidelijk het overwicht en met name in het vak van de eerste aanval van HKC lagen de kansen. EKVA daarentegen haakte aan en bleek ook over meerdere schijven doeltreffend. Er werd rijkelijk gescoord maar HKC wist steeds een gaatje te behouden, na weer een uitstekende doorloopbal van Esther de Groot op 6-3, en dat na 12 minuten spelen. HKC verzuimde daarna meer afstand te nemen van EKVA en wist veel kansen om zeep te helpen, het verzandde in korten aanvallen en het nemen van de verkeerde kansen. Daardoor kon EKVA aanhaken tot 7-6. Het nam zelfs een paar minuten voor rust voor het eerst de voorsprong via een heer van EKVA, 8-9. Gelukkig wist Niels Deventer na een lange aanval de 9-9 binnen te prikken en verschalkte Rianne Swets haar opponent en wist een lastige doorloopbal prima af te ronden: 10-9. In de laatste minuut kwam EKVA nog op gelijke hoogte door een stip 10-10. HKC mocht het zichzelf verwijten dat het met deze stand de rust in ging. Het had zeker in het begin van de eerste helft een gaatje kunnen slaan.

De tweede helft begon vrij slap en het spel kwam langzaam op gang. Het was Emiel Deventer die in de eerste helft nog moeite had om zich van zijn directe tegenstander vrij te spelen die HKC op sleeptouw nam, hij bracht HKC via een vrije bal en een schot op een 2 punten marge, 13-11. Esther de Groot was belangrijk afgelopen zaterdag en scoorde na een lange aanval van HKC,vrijstaand de 14-12. Het leek erop dat HKC het lek boven had en dat het de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Toch gaf EKVA niet op en kwam weer langszij en zo was het stuivertje wisselen tot aan de 16-16 van Rianne Swets. Maar waar HKC vorige week al liet zien dat het niet meer zo snel van slag raakt, bewaarde het tegen EKVA de rust en werd er op het eind van de wedstrijd weer lang gezocht naar de juiste kans. Annelies Korevaar rondde een schot fraai af en bracht HKC op 17-16, er was op dat moment nog 3 minuten te spelen. EKVA wist na een snelle aanval de bal te verliezen en daarna speelde HKC op zeker door John den Dunnen in de afvang te zetten en wist Niels Deventer na een aantal schoten van dichtbij de 18-16 te maken. Een belangrijke overwinning voor HKC, dat hierdoor gedeelde koppositie behoud met Merwede.

Volgende week speelt HKC wederom thuis tegen middenmotor Roda uit Westzaan, een tegenstander waar HKC de afgelopen seizoenen vaker tegen heeft gespeeld, aanvang 15:30 uur.

Scores HKC: Niels Deventer 4, John den Dunnen 3, Emiel Deventer 3, Rianne Swets 2, Kees Baks 2, Annelies Korevaar 2, Esther de Groot 2.

HKC verslaat EKVA na spannende wedstrijd