HKC verliest derby (12-18)

De verwachtingen vooraf waren hoog gespannen. De Wielewaal was afgeladen vol en in de omgeving was er geen parkeerplaats meer te vinden. Sinds lange tijd stond de dorpsderby HKC-Vriendenschaar in competitieverband op de agenda. Beide ploegen gingen gelijk op in het eerste kwartier, maar gedurende de eerste helft sloeg Vriendenschaar het eerste gaatje. In de tweede helft was HKC niet meer bij machte om dit te dichten en won Vriendenschaar terecht en vrij eenvoudig deze wedstrijd met 12-18.

HKC begon de wedstrijd met 1 wijziging ten opzichte van de veldopstelling. Suzanne Deventer speelt in de basis voor Marielle de Waal in de BMN-formatie. Stefan de Groot opende ijzersterk met een actie naar binnen tegen directe tegenstander Sebastiaan de Jong en rondde de toegekende vrije bal goed af. Vriendenschaar scoorde tegen via Tjeerd Putters en de toon was gezet. Miranda Rijnhout scoorde uit een vrije bal. Zita Schroder scoorde voor Vriendenschaar de 2-3 en Kees Baks bepaalde de tussenstand na een kwartier spelen op 3-3. Beide ploegen speelden nerveus, maakten wat foutjes en zaten niet echt lekker in de wedstrijd. Vervolgens brak een belangrijke fase aan in de wedstrijd. Vriendendenschaar ging iets makkelijker spelen en profiteerde van foutjes bij HKC via 2 schoten van Sebastiaan de Jong. HKC scoorde ook tweemaal, maar deze treffers werden geannuleerd door scheidsrechter Coenraads. Zo had Vriendenschaar een gat geslagen en liep HKC vanaf dit moment achter de feiten aan. HKC scoorde in de eerste helft nog wel via goals van Kees Baks en Tomas aan de Wiel, maar Vriendenschaar ging beter afronden met treffers van onder andere Mees van de Waal van Dijk en Zita Schroder. Zo brak de rust aan met een voorsprong van 5-9 in het voordeel van de ploeg uit Beneden-Hardinxveld.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Vriendenschaar 1

Kort na rust scoorden beide ploegen om en om. HKC scoorde via aanvoerder Emiel Deventer en Esther de Groot, maar kwam niet echt dichterbij (7-11). HKC bleef hard werken en Esther Bot bepaalde de stand op 8-11 en plotseling was het gaatje weer te overzien. Het was daarna toch Vriendenschaar dat de wedstrijd naar haar hand zette en via treffers van Peter Visser en Mees van de Waal van Dijk was het beslissende gat geslagen (8-14). Het laatste kwartier van de wedstrijd was de spanning weg. HKC probeerde het nog wel, maar kwam niet meer dichterbij. HKC coach Johan van Barneveldt bracht Francis Tromp nog in de ploeg. Het verzet van HKC was gebroken en Vriendenschaar liep nog uit naar een maximale voorsprong van 10-18, waarna Kees Baks via 2 laatste treffers de eindstand op 12-18 bracht. Al met al een teleurstellend verlies de ploeg van Johan van Barneveldt. De eerste nederlaag van dit seizoen na 7 achtereenvolgende zeges, maar natuurlijk wel in een wedstrijd die HKC niet wilde verliezen. Volgende week speelt HKC 1 om 19:50 in Middelburg tegen Swift, een lastige tegenstander die haar eerste wedstrijd tegen Meervogels wist te winnen.

De HKC-treffers kwamen van: Kees Baks (4x), Tomas aan de Wiel (2x), Esther de Groot (2x), Stefan de Groot (1x), Miranda Rijnhout (1x), Emiel Deventer (1x), Esther Bot (1x)

Fotoverslag

{oziogallery 1059}

{youtubegalleryid=11,1}