HKC kansloos in Middelburg

De wedstrijd tegen Swift stond voor HKC voor het eerst in jaren weer eens op het competitieprogramma en vooraf werd de wedstrijd met belangstelling tegemoet gezien. Swift is een runner-up, heeft de laatste jaren de weg omhoog weer gevonden en had zich voor de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen goed geprepareerd. Voor HKC was van belang hoe zij de mislukte competitieouverture tegen plaatsgenoot Vriendenschaar hadden verteerd.

Moment in de wedstrijd Swift 1 - HKC 1

Al meteen na het beginsignaal maakten de Zeeuwen hun bedoelingen duidelijk en namen snel een 2-0 voorsprong en na een tegentreffer van HKC liepen zij door naar een toen al comfortabele 5-1voorsprong. HKC scoorde nog 5-2, maar daarna werd ondubbelzinnig duidelijk dat er voor HKC weinig te halen viel in sportcentrum De Sprong. HKC ontbeerde samenhang, zelfvertrouwen en vechtlust om de tegenstander pijn te kunnen doen. Swift wist dan ook uit te lopen naar een riante 9-2 score en net voor rust wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren, waarmee de ruststand op 10-3 kwam.

Wilde HKC nog iets van de wedstrijd maken, was duidelijk dat zij scherp uit de kleedkamer zouden moeten komen om aan een inhaalrace te beginnen. Aanvankelijk lukte dat enigszins, want na tien minuten stond er een 12-6 score genoteerd, waarmee HKC weer mee leek te doen. Swift zette vervolgens weer aan en maakte met drie doelpunten op rij duidelijk dat HKC kansloos was om aanspraak te maken op puntenwinst. In het laatste kwart van de wedstrijd liep Stefan de Haas nog wel warm, maar werd niet meer ingebracht, en kwam Vivian Kros nog wel in het veld voor de geblesseerde Esther de Groot. Het kon allemaal niet verhinderen dat Swift de opgebouwde voorsprong verder vergrootte, om uiteindelijk bij 20-10 te finishen en daarmee de punten dik verdiend in Middelburg te houden.

De scores van HKC werden verzorgd door: Stefan de Groot (3), Miranda Rijnhout (2), Kees Baks (2) en Suzan Deventer, Esther Bot en Tomas aan de Wiel ieder 1.

A.s. zaterdag speelt HKC in De Wielewaal om 18.00 uur tegen Kinderdijk en dat lijkt al meteen een cruciaal duel te worden in de onderste regionen van de eerste klasse. Voor Johan van Barneveld is het zaak om zijn team op het goede spoor te krijgen om daarmee de broodnodige punten in Hardinxveld te houden.

Fotoverslag

{oziogallery 1061}