HKC ‘Herbstmeister’ na winst op DOT (Oss)

De laatste thuiswedstrijd die HKC speelde tegen DOT dateerde alweer van 2010, toen wist HKC met 27-10 te winnen. Dat het vandaag een stuk lastiger zou worden werd wel verwacht. DOT dat gecoached wordt door oud-topkorfballer Bandi Csupor wist lang aan te haken, maar werd uiteindelijk ook aan de zegekar gebonden met 17-14. Met de maximale score van 14 punten uit 7 wedstrijden heeft HKC zich in een sterke uitgangspositie voor de titel gemanouvreerd voor het 2e deel van de veldcompetitie en daarmee haar eerste doel bereikt.

De ploeg van Johan van Barneveldt opende sterk door een vrije bal van Stefan de Groot: 1-0. DOT haakte aan door een schot van afstand te scoren. DOT nam vervolgens het initiatief en wist een 2-4 voorsprong te nemen, voornamelijk via verre afstandschoten van de geroutineerde heren van DOT. HKC had duidelijk het betere van het spel maar wist dit nog niet in doelpunten om te zetten. HKC werd strijdlustiger en wist het spel naar zijn hand te zetten, dat resulteerde in doelpunten van Tomas aan de Wiel na een goede actie onder de korf verdiende hij zelf een stip en een mooi schot van Emiel Deventer. Zo ging het gelijk op tot 6-6, met doelpunten aan HKC-zijde van Stefan de Groot (slim naar binnen na een vrije bal) en een mooie doorloopbal van Tomas aan de Wiel. Net als vorige week maakte HKC het gaatje met DOT in de laatste 10 minuten voor rust. Via Stefan de Groot (schot), Esther De Groot (doorloopbal) en 2! geruisloze schoten vanaf een meter of tien van Emiel Deventer werd er een comfortable voorsprong bereikt van 10-6 en werd er door de goed leidende scheidsrechter gefloten voor de rust.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - DOT/Klaverblad Verzekeringen 1

DOT kwam sterk uit de kleedkamers en HKC had wat pech in de afronding net na rust. DOT kroop dichterbij tot 10-8. Suzanne Deventer, vandaag in de basis begonnen voor Miranda Rijnhout scoorde hierna de 11-8 na een inleidende actie van Emiel Deventer. Emiel Deventer was ook weer op schot vanmiddag en scoorde de 12-8 via een ver afstandschot.
Na de 13-9 van Esther de Groot, was het DOT dat via hun eerste twee damesgoals verrassend op 13-11 en even later via wederom een heer op 13-12 wist te komen. Aan het spelbeeld lag het niet, HKC was overduidelijk de betere ploeg maar maakte het vooral zichzelf moeilijk deze middag wat resulteerde in spanning. Voor het toegestroomde HKC- publiek wel weer eens leuk na de vele gemakkelijke thuisoverwinningen tot dusver in deze competitie. Met nog 12 minuten op de klok scoorde onze youngster Stefan de Groot een belangrijk schot na sterk reboundend werk van Kees Baks en gaf daarmee HKC wat meer lucht 14-12.
Via twee goals van de ijzersterk spelende Emiel Deventer, gooide HKC de wedstrijd in het slot en pakte een 16-12 voorsprong, tussentijds pakte zijn heer nog de gele kaart na een onbesuisde actie. Stefan de Groot scoorde als laatste nog voor de BMN-formatie de 17-14 via een afstandschot voor de statistieken.

HKC scores: Emiel Deventer (6x), Stefan de Groot (5x), Esther de Groot (2x), Tomas aan de Wiel (3x), Suzanne Deventer (1x).

Op zaterdag 9 november speelt HKC haar eerste wedstrijd van de zaalcompetitie in de Wielewaal en dat is meteen de kraker van het seizoen tegen Vriendenschaar.

Fotoverslag

{oziogallery 1003}

{youtubegalleryid=8,1}

HKC 2

{youtubegalleryid=10,1}