Regelmatige overwinning voor HKC

De uitwedstrijd tegen DKB Best werd vooraf als een van de moeilijkere wedstrijden in deze veldkorfbalcompetitie gezien voor HKC. Al snel bleek echter dat HKC ook tegen deze tegenstander vrij gemakkelijk de punten zou gaan pakken en was het alleen nog maar de vraag hoe hoog de score zou uitvallen. De HKC-schutters hadden hun vizier echter niet op scherp staan en bovendien had DKB het achterverdedigen tot kunst verheven, wat de snelheid in het spel niet ten goede kwam.
Na een 2-8 tussenstand, haalde HKC met duidelijke 8-14 cijfers beide punten in Brabant op en behoudt zodoende haar ongeslagen status.

Van meet af aan had HKC het initiatief en probeerde het snel afstand te nemen van haar tegenstander. Miranda Rijnhout en Emiel Deventer hadden in de eerste aanval al snel succes en Kees Baks zorgde vervolgens voor een 0-3 score. Daarna werd al duidelijk dat HKC veel kansen nodig had om tot scoren te komen, alhoewel de rebound meestal goed verzorgd was. Na de eerste tegentreffer was het HKC-aanvoerder Emiel Deventer die tweemaal productief was en voor 1-5 zorgde. Ondanks dat DKB inzag dat het saaie en vertragende achterverdedigen niet tot resultaat leidde, bleven zij hierin volharden. Zodoende werd het voor het publiek niet een echt aantrekkelijk schouwspel. Wel bouwde HKC gestaag aan een verdere uitbouw van de voorsprong. Kees Baks, de grote HKC-animator deze middag zorgde voor 1-6 voordat DKB weer wat terug kon doen. In het betere gedeelte van de wedstrijd, de laatste fase voor rust, lieten Emiel Deventer en de ook nu weer productieve Miranda Rijnhout er geen twijfel over bestaan dat HKC ook nu weer beslag zou gaan leggen op de volle winst. Zij zorgden voor een comfortabele 2-8 ruststand.

Na de pauze was het Kees Baks die in de eerste aanvallen na rust direct tweemaal wist te scoren en het scorebord naar 2-10 liet verspringen. Deze stand verleidde HKC er toe nonchalant te gaan spelen, maar deze houding werd door de thuisclub meteen afgestraft. Vier treffers op rij betekende een 6-10 stand en voor HKC weer het sein dat men bij de les moest blijven. Het waren Miranda Rijnhout en Esther Bot die met twee Hardinxveldse treffers aangaven dat DKB niet op een stunt hoefde te rekenen. De veilige marge werd weer hersteld: 6-12. Het was in de laatste fase nog de beurt aan broer Stefan en zus Esther de Groot om hun doelpunt mee te pikken en HKC uit te laten lopen naar 6-14. HKC geloofde het verder wel en DKB slaagde er in de laatste minuten in om de eindstand op 8-14 te bepalen.

De HKC scores kamen van: Kees Baks en Emiel Deventer (ieder 4), Miranda Rijnhout (3) en Ester Bot, Esther de Groot en Stefan de Groot (ieder 1).

A.s. zaterdag speelt HKC alweer haar laatste veldwedstrijd voordat de korfballers de zaal ingaan. Tegenstander DOT-Oss komt dan op bezoek, een ploeg die zich in de middenmoot van de ranglijst heeft genesteld. Beide punten moeten normaliter in Boven-Hardinxveld kunnen blijven, waarmee HKC dan ongeslagen aan het zaalseizoen kan beginnen.

{youtubegalleryid=7,1}

HKC 2

Eerder deze week speelde HKC een inhaalwedstrijd bij SKF in Veenendaal. De wedstrijd eindigde in het voordeel van HKC 2: 12 – 14. Bekijk het fotoverslag van SKF 4 – HKC 2.
Afgelopen weekend was de uitwedstrijd tegen KCC/Delta Logistiek 3. Deze werd met 17 – 9 verloren. Ook hiervan het fotoverslag fotoverslag van deze wedstrijd.