HKC veel te sterk voor Sparta-Nijkerk

De eerste wedstrijd van de nieuwe veldkorfbalcompetitie moest voor HKC duidelijkheid scheppen of de ploeg er klaar voor was om, na het kampioenschap in de tweede klasse, zich te kunnen meten met de ploegen in de eerste klasse. De opening van het seizoen ging op het eigen complex aan de Pieter de Hooghstraat tegen Sparta-Nijkerk, dat vorige week reeds had gespeeld en de eerste winst al op zak had. Bij HKC stonden de teruggekeerde Annelies Kop en John den Dunnen in de basis en had ook Ruud aan de Wiel na lang blessureleed een plaats in de Hardinxveldse hoofdmacht veroverd.

Arbiter Slabbekoorn had nog maar net voor het beginsignaal gefloten toen John den Dunnen van ver doel trof en een minuut later volgde Annelies Kop zijn voorbeeld. De snelle 2-0 voorsprong was de opmaat voor een overrompelende beginfase, waarin HKC haar tegenstander helemaal haar wil oplegde en via gevarieerde aanvallen maar liefst een 6-0 voorsprong nam. Sparta ging daarna lange aanvallen spelen, daarbij het spel ook vertragend. Zij hadden daar aanvankelijk succes mee, want zij wisten met drie goals op rij dichter bij te komen. HKC schroefde het tempo weer op en met name Annelies Kop (in de eerste helft vijf goals uit zes doelpogingen) was vlijmscherp. Het initiatief kwam weer helemaal bij HKC te liggen en met de regelmaat van de klok scorend werd een 10-3 ruststand bereikt.

HKC veel te sterk voor Sparta-Nijkerk

In de tweede helft vervolgde de BMN-ploeg haar strafexpeditie ten opzichte van Sparta en liep uit naar een meer dan comfortabele 14-4 voorsprong. Van spanning was toen geen enkele sprake meer en HKC bleef, frivool en ruim spelend, de ploeg uit Nijkerk onder druk houden. In de tweede helft hadden ook Kees Baks en Esther de Groot een belangrijk aandeel in de productie, maar het was vooral de totale teamprestatie die er voor zorgde dat HKC onverstoord door kon gaan en steeds meer afstand nam. Sparta moest diep buigen voor de thuisploeg en moest uiteindelijk genoegen nemen met een grote 21-7 nederlaag. Voor HKC dus een uitstekende start van de competitie, die door het talrijke Hardinxveldse publiek met gejuich werd begroet.
De HKC doelpunten kwamen uit handen van: Annelies Kop (5), Kees Baks en John den Dunnen (ieder 4), Esther de Groot (3), Esther Bot en Ruud aan de Wiel (ieder 2) en Kelly de Bruin (1).
HKC 2 begon eveneens sterk en stuurde de reserves van Sparta met een ruime 17-10 nederlaag terug naar Nijkerk.

A.s. week dubbelprogramma

De competitie krijgt deze week een belangrijk vervolg met twee uitwedstrijden op het programma. Op woensdag 10 september speelt HKC 1 om 20.30 uur in Rhoon tegen RWA, om 19.00 uur voorafgegaan door de tweede teams van beide clubs.
Zaterdag 13 september reist HKC naar Alblasserdam en speelt om 15.30 uur tegen Kinderdijk. Hier spelen de reserves van beide verenigingen om 14.00 uur tegen elkaar.
Beide wedstrijden zijn uiteraard erg belangrijk voor het verdere verloop van de competitie en HKC rekent op veel support van haar achterban.

Fotoverslag

{oziogallery 1291}