Geen punten voor HKC in Rhoon

De midweekse wedstrijd van HKC in Rhoon tegen RWA heeft geen nieuw puntgewin voor HKC opgeleverd. Na een gelijk opgaande wedstrijd was het RWA dat een in de slotfase opgebouwde voorsprong vast kon houden en daarmee HKC met het eerste verlies van deze competitie confronteerde.

HKC kwam wederom sterk uit de startblokken en wist uit de eerste twee aanvallen evenzovele keren te scoren en na zes minuten had de ploeg van trainer/coach Peter van Houwelingen een 2-5 voorsprong opgebouwd. Toch bleek in die fase al dat het voor HKC geen gemakkelijke avond zou worden. RWA beschikt over een herenkwartet met erg veel lengte, die bovendien nog over een zuiver schot bleken te beschikken. Na twintig minuten slaagde de thuisclub er weer in om op gelijke hoogte te komen (6-6), waarna het toch weer HKC was dat met roulatiespel een voorsprong van drie punten wist te nemen: 6-9. Toch bleek RWA ook een mentaal weerbare ploeg, want wederom wisten zij naast HKC te komen en de ruststand op 9-9 te bepalen. Het deed op dat moment recht aan de onderlinge krachtsverhouding.

Geen punten voor HKC in Rhoon

Na de pauze nam RWA eerst een 10-9 voorsprong, waarna HKC toch weer het initiatief nam en na 10 minuten een 11-13 voorsprong kon noteren. Toen sloeg RWA een zo later zou blijken beslissende slag. Met twee strafworpen binnen enkele minuten kwamen de rood-witten langszij en vervolgens waren het drie verre schoten op rij die HKC op achterstand zetten: 16-13. HKC deed wat terug, maar RWA herstelde de marge van drie punten. Hierna werd er bijna tien minuten niet gescoord en duurde het tot de dertigste minuut voor HKC weer tot scoren kwam, maar door een nieuwe treffer enkele momenten later was de spanning toch weer terug: 17-16. Weer een ver schot gaf RWA weer wat lucht, maar HKC kwam weer terug tot één punt. De spanning was met nog twee minuten te snijden, maar HKC slaagde er niet meer in om te scoren en daarmee in ieder geval één punt aan dit duel over te houden. Met 18-17 ging de winst naar RWA na een aantrekkelijke pot korfbal tussen twee goed korfballende ploegen.
De Hardinxveldse doelpunten kwamen uit handen van: Annelies Kop en Ruud aan de Wiel (ieder 4), Emiel Deventer (3), Esther Bot (2), Kelly de Bruin, Esther de Groot, Kees Baks en John den Dunnen (ieder 1).
HKC 2 speelde eveneens tegen RWA en wist één punt te behalen: 12-12.

A.s. zaterdag 13 september speelt HKC om 15.30 uur in Alblasserdam tegen Kinderdijk, nadat eerst om 14.00 de reserves van beide clubs het tegen elkaar opnemen.

Fotoverslag

{oziogallery 1293}