HKC te wisselvallig in Almere

Na een goede eerste helft van de veldkorfbalcompetitie toog HKC afgelopen zaterdag met goede verwachtingen naar Almere voor de eerste zaalwedstrijd tegen EKVA.

Voor HKC was dit een vrij onbekende tegenstander, die in de eigen Fannie Blankers-Koenhal sterk uit de startblokken kwam. Weliswaar opende Menno Bakker voor HKC de score, maar daarna was het de thuisclub die het spel dicteerde. Na een kwartier spelen stond er dan ook een 7-1 stand op het bord, waarna er een periode aanbrak waarin HKC in ieder geval mee ging scoren en in de laatste fase voor rust zelfs het beste van het spel kreeg. Het spel van die laatste periode rechtvaardigde de hoop dat HKC in de tweede helft aan zou klampen bij EKVA, omdat het tempo bij de thuisclub in de eerste helft dusdanig hoog was dat het moeilijk zou worden dit een hele wedstrijd vol te houden. De 10-6 achterstand bij rust was in ieder geval overbrugbaar.

Na een eerste treffer na rust van EKVA kroop HKC stelselmatig dichterbij en stond er 5 minuten na rust een 11-10 stand op het bord. Na twee treffers van EKVA was het HKC dat het heft in handen nam en via goede aanvallen de tegenstander onder druk zette . Met name door afstandstreffers kon er 12 minuten na rust een 13-15 voorsprong voor HKC genoteerd worden. Juist toen iedereen verwachtte dat HKC het karwei af zou maken en dat EKVA de genadeslag zou worden toegebracht, richtte de thuisclub zich op, terwijl bij HKC het goede spel ineens totaal verdwenen was. Door zes scores op rij van EKVA in acht minuten tijd stond de wedstrijd weer helemaal op zijn kop. EKVA had hiermee een tik uitgedeeld, welke bij HKC als een mokerslag aankwam. De Hardinxvelders waren niet meer in staat om het tij te keren en moesten zelfs toezien dat EKVA de voorsprong nog uitbouwde en met een geflatteerde25-18 zege de punten in eigen hal hield.

HKC bleef met een kater achter, vooral vanwege de wisselvalligheid die het deze wedstrijd toonde. De treffers van HKC kwamen op naam van: Niels Deventer 6, Menno Bakker 4, Esther de Groot 3, Francis Tromp en Arnold Tromp, ieder 2 en Emiel Deventer 1.

A.s. zaterdag speelt HKC om 18.20 uur in De Wielewaal tegen Velocitas uit Leiderdorp en heeft dan een goede gelegenheid zich te revancheren op de valse competitiestart in Almere.