Goed spel geeft HKC B1 overwinning op Rust Roest B1

Voor de B1 stond na de grote winst van vorige week op papier gezien een moeilijkere tegenstander op het programma. Namelijk Rust Roest B1 uit Eindhoven. Rust Roest B1 verloor vorige week van SDO B1, en dat zelfde SDO B1 wist gisteren verrassend gelijk te spelen tegen Merwede B1. Maar dat deed er allemaal niet toe, we moesten eerst zelf maar is zien te winnen!

Rond 11 uur vertrokken we met de auto’s van beide coaches en Tamara richting Eindhoven. Rond 12 uur kwamen we aan. De wedstrijd die voor ons was, die moest nog beginnen dus we waren ruim en ruim op tijd! Nadat we allemaal rustig waren omgekleed gingen we de rumoerige zaal verkennen. We waren klaar voor de voorbereiding. In de bespreking werd toch wel duidelijk gemaakt dat we vorige week goed hadden gespeeld en dat vandaag door moesten zetten. Alle puntjes werden op de ‘I’ gezet en we waren klaar voor de wedstrijd!

Wat later dan gepland floot de scheidsrechter van NKV in, en we begonnen goed aan de wedstrijd. Met goed en fris spel werd er na een aantal minuten de 1-0 door Aron binnen geschoten. Niet veel later wist Ingeborg met een mooi afstond schot de 2-0 binnen te schieten.Ook het andere vak draaide direct goed. Met mooie aanvallen wist Twan de 3-0 binnen te schieten. Ook de 4-0 werd kort daarna gemaakt! Toen pas wist Rust Roest wat terug te doen en maakte de 4-1 uit een strafworp. Maar de 5-1 werd alweer snel gemaakt. Er werd goed gespeeld in beide vakken, en iedereen wist mee te schieten! Opnieuw deed Rust Roest wat terug, dit keer uit een vrije bal. Maar de 6-2 werd nog gemaakt door een mooi afstand schot van Anieke. Na een lange laatste minuut waar Tamara nog een mooie doorloopbal wist te scoren die werd afgekeurd voor verdedigd wat absoluut niet zo was bezochten we de kleedkamers.

In de rust vrij weinig gezegd, we speelde goed en gewoon zo door blijven spelen! Wel werd nog even duidelijk gemaakt dat we er nog niet waren, en dat Rust Roest met een andere instelling de kleedkamers uit zou gaan!

Het duurde even voordat Rust Roest weer op het veld was, maar toen begonnen we ook weer scherp. De 7-2 werd gemaakt door een schot van Tamara. Met goed en verzorgd spel liepen we uit naar een stand van 10-3. Rust Roest had ondertussen de stand kleiner kunnen maken, maar er werden 2 strafworpen gemist. Daar waar Rust Roest veel strafworpen kreeg waar ons een aantal redenen nog steeds niet duidelijk zijn vergat de scheidsrechter bij ons een aantal strafworpen te geven. Door een prachtige actie van Aron die door werd geplaatst naar Stan bepaalde hij de eindstand in de laatste secondes op 12-5.

Opnieuw een goede wedstrijd gespeeld, de uitstraling was wel duidelijk! We zijn een team, en laten goed korfbal zien! Vandaag deze wedstrijd waren we fysiek veel sterker en hadden meer rebounds.

Volgende week spelen we alweer voor de 3e keer dit seizoen tegen Merwede B1. Merwede B1 heeft tot nu toe 1 punt uit 2 wedstrijden. De schorsing voor de heer is over, en we zullen dus weer volledig aan de bak moeten aankomende zaterdag pas laat om 18:20 thuis in de Appelgaard!

Tot zaterdag!