HKC A1 afgetroefd op scherpte

Na de goede winst op OW vorige week moest nu worden aangetreden tegen IJsselvogels A1 in Moordrecht.

Moment in de wedstrijd IJsselvogels A1 - HKC A1Er zijn in deze poule geen “makkelijke” wedstrijden dus ook hier zou vanaf de start meteen scherp moeten worden begonnen. Helaas was dat nou net de fase waarin de wedstrijd werd beslist. IJsselvogels begon scherper en feller en was efficiënter in de afronding. In de fase bij de stand van 4-2 werden kort achter elkaar twee treffers afgekeurd waarop IJsselvogels direct tegenscoorde. Na 20 minuten stond er een tussenstand van 8-3 op het scorebord en uiteindelijk werd de kleedkamer opgezocht met een 10-4 ruststand.

Na de rust begon de A1 scherp en scoorde snel de 10-5. Door onnodig balverlies scoorde IJsselvogels direct weer de 11-5. Verdedigend liepen de zaken wat beter en kwam de tegenstander wat minder in scoringspositie. Helaas kwam bij ons de scherpte niet terug en werd er ondanks de talloze mogelijkheden slechts “meegescoord” met IJsselvogels zodat we ook niet meer inliepen. Bij 14-8 scoorde IJsselvogels nog één keer en bepaalde hiermee de eindstand op 15-8. De tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en dus is het jammer dat een “koude start” uiteindelijk scherprechter is geworden in deze partij.

Volgende week wacht Nieuwerkerk A2 om 14.00 uur in de Appelgaard. Om mee te blijven doen in de bovenste helft zal er gewonnen moeten worden.

Overige uitslagen:

Deetos/Volhuis A2 KCR A1 15 – 17
Oranje Wit A1 Maassluis A1 13 – 12
Nieuwerkerk A2 Vriendenschaar A1 10 – 21

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.junioren” picasaAlbum=”20111119IJsselvogelsA1HKCA1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}