HKC A1 stunt tegen titelkandidaat Oranje Wit

Afgelopen zaterdag moest HKC A1 aantreden tegen een oude bekende. Op het veld was hier al tegen geoefend en voor de competitie gespeeld, beide keren gingen vrij kansloos verloren. Maar onze A1 toonde aan dat je nooit van te voren de handdoek in de ring moet gooien en ging furieus van start.

Moment in de wedstrijd HKC B1 - Oranje Wit A1Na de eerste treffer van Oranje Wit speelde men met gevarieerd spel naar een 5-1 voorsprong. De tegenstander kwam nog wel even terug maar miste de scherpte en zo werd de rust bereikt met een 7-3 voorsprong. Zaak was uiteraard om in de tweede helft wederom scherp uit de startblokken te komen en niet te verslappen, want Oranje Wit zou uit een heel ander vaatje gaan tappen zo werd verwacht.

Na de rust een sterk startend A1 die de voorsprong uitbouwde naar 9-3 en zo leek er een stunt in te zitten. Dat leek ook even te gaan spelen in de hoofden van de spelers, want Oranje Wit zette nog een keer aan en kwam terug tot 9-7. Maar de mentale weerbaarheid was groot en de korf werd weer gevonden. Na de 10-8 werd weer even een tussensprint ingezet en onzeA1 liep weer wat verder uit naar 14-10. Twee wat simpel weggegeven strafworpen leken de spanning nog terug te brengen maar de 15-12 was uiteindelijk het slot van een goede, spannende wedstrijd.

Vooraf aan de wedstrijd stonden we stil bij het overlijden van de vader van Mariëlle. Alle spelers droegen rouwbanden en er was een indrukwekkende 1 minuut stilte. Wij wensen Mariëlle en haar gezin heel veel sterkte en kracht toe om dit enorme verlies te dragen. Onze gedachten zijn bij hen.

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.junioren” picasaAlbum=”20111112HKCA1OranjeWitA1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}