Goede competitiestart voor HKC B1

Na een succesvol veldseizoen waar we kampioen werden door Merwede met strafworpen te verslaan, kon het echte werk voor de B1 nu gaan beginnen. De zaal competitie ging van start met de 1e wedstrijd tegen NKV B1 uit Nuenen. Onze doelstelling in de zaal is duidelijk, kampioen worden en een plek op het district NK bemachtigen. We komen uit in een sterke poule waar Rust-Roest, Merwede en KCR sterkte tegenstanders zijn. Maar ook SDO uit Veldhoven kan wel is verrassen in deze poule. In de C1 stonden we nog tegen hun op het NK, met een wedstrijd die niemand snel meer vergeet, uiteindelijk werd er gelijk gespeeld met 3-3. Over Merwede weten we het 1 en ander, dus nu taak om de rest te verslaan!

Moment in de wedstrijd HKC B1 - NKV B1Dat begon afgelopen zaterdag tegen NKV, NKV is een ploeg die op het veld uitkomt in de 2e klasse. Daar werden ze 3e. NKV is dus wel een beetje het lelijke eendje in deze poule. Toch is dat lastig want er moet geen onderschatting plaats vinden. Na de bespreking stonden alle neuzen dezelfde kant op en was het duidelijk dat we vandaag gingen knallen!

Met de vakken zoals altijd begonnen we de wedstrijd, afgelopen week wat op het spel getraind, en dat moesten we vandaag gaan gebruiken! In de eerste minuut opende we direct de score, 1-0 door een schot van Stan. Verdedigend werd het prima vast gezet heel de wedstrijd lang en daardoor was de bal weer vrij snel onderschept. Ingeborg zette de 2-0 op het scorebord door een schot. Ook de 3-0 en 4-0 werden snel gemaakt. Er werd goed spel neergezet, veel schoten en vooral duidelijk spel! Iedereen wist z’n plek te vinden en ook iedereen deed vandaag andere taken, we straalde uit dat we een team waren! We bezochten de kleedkamers met een stand van 8-0.

In de rust gezegd dat we goed aan het spelen waren. NKV was geen goede ploeg, maar we moesten het goede spel van de eerste helft niet laten zakken. Maar gewoon zo blijven korfballen, en een ruime uitslag neerzetten dat was het doel!

Ook de 2e helft verliep het prima, iedereen scoorde mee. Zo maakte Twan 2 mooie doorloopballen. Ook Aron, Ingeborg en Stan scoorde nog doelpunten. Stefan maakte nog een mooie vrijebal. We liepen uit maar ook NKV ging scoren. Leuk was om te zien dat vandaag iedereen ging scoren. Ook mensen die niet veel scoren, scoorde vandaag opeens mooie doelpunten! Zo zie je maar dat in ons team veel kwaliteiten zijn en dat we gewoon elke wedstrijd moeten gaan knallen! Ook in de slotminuut wisten we nog 2 keer te scoren, door een mooi kortschot van Stefan en een verschrikkelijk ver afstand schot van Anieke werd er uiteindelijk een eindstand van 17-3 op het scorebord gezet!

Een goede start van het seizoen, en vooral goed voor ons zelfvertrouwen! Er werd goed en duidelijk gekorfbald, en we straalde gewoon een team uit! Volgende week staat Rust Roest in Eindhoven op het programma. SDO wist afgelopen zaterdag van Rust Roest te winnen, dus Rust Roest zal er zaterdag ook vol voor gaan!
andere uitslagen:
Tilburg B1 – Albatros B1           5-17
SDO B1     – Rust-Roest B1     13-12
KCR B1      – Merwede B1        8-7

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.aspiranten” picasaAlbum=”20111001MerwedeB1HKCB1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}