HKC redt het net niet tegen VEO

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen VEO uit voorburg op het programma voor het vlaggenschip van HKC. Een cruciale wedstrijd om afstand te kunnen nemen van de onderste plaatsen. Voor rust nam VEO een voorsprong van drie punten. In de tweede helft probeerde HKC terug te komen, maar de wedstrijd bleek net te kort. Een 13-14 nederlaag was het resultaat.

Na de winstpartij tegen Rust Roest op eigen veld en de puntendeling in Zeeland tegen Fortis, zag HKC de wedstrijd tegen VEO met vertrouwen tegemoet. Het eerste doelpunt aan Hardinxveldse zijde werd al na enkele seconden gescoord. Sandra de Boon verzilverde een korte kans bij de korf. VEO had echter snel een antwoord klaar en trok de stand weer gelijk.

Gedurende een groot deel van de eerste helft scoorden beide ploegen om en om. De laatste periode voor rust wist VEO echter een voorsprong van drie punten te pakken. Bij een stand van 8-11 zochten beide ploegen de kleedkamer op

In de tweede helft was het VEO dat als eerste wist te scoren en de marge op vier punten bracht. Daarna bleken de doelpunten erg duur. Het laatste kwartier van de wedstrijd werd HKC steeds sterker en kwam dichterbij. De VEO-aanvallen werden eenvoudig geneutraliseerd en zo’n kleine twee minuten voor het einde van de wedstrijd maakte HKC de 12-13. HKC was in die fase van de wedstrijd zeker de sterkere ploeg. Het was daarom erg zuur dat VEO de aanval erna de mogelijkheid benutte om vanaf de strafworpstip de 12-14 te maken. Een uiterst twijfelachtige beslissing op een moment dat de Voorburgse aanvallen weinig vruchtbaar waren. De goed ingevallen Tim Sterrenburg schoot wel direct de 13-14 op het scorebord, maar de tijd was tekort om VEO in te halen. Zeker op basis van de tweede helft was een puntendeling wel op zijn plaats geweest. De spelers van HKC zijn er nu op gebrand om volgende week bij het Zeeuwse Tjoba de punten te gaan wegkapen. De wedstrijd begint om 16.00. Het zou enorm fijn zijn als een grote HKC-aanhang de ploeg komt steunen.

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20110514HKC1VEO1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″?{/artsexylightbox}