HKC B1 pakt 1 punt tegen de koploper in Barendrecht!

HKC B1 nam het net als de vorige wedstrijd op tegen koploper Vitesse B1, dit keer moesten ze afreizen naar Barendrecht om daar proberen hun eerste punten te pakken. HKC B1, startte uitstekend en stond snel op een 3-0 voorsprong, toch wisten ze deze goede start niet vol te houden en Vitesse kwam terug, dat resulteerde in een ruststand van 5 tegen 3 in het voordeel van de koploper, HKC kwam terug, en kwam zelfs weer op voorsprong in de 2e helft, maar wist uiteindelijk deze voorsprong niet verder uit te bouwen, en bleef het bij 1 punt, 6-6. 

We vertrokken om kwart voor 2 richting Barendrecht, we kwamen aan bij het adres van de voorzitter van Vitesse in plaats van bij het sportcomplex, om 5 voor half 3 reden we toch het drukke sportcomplex de bongerd op, en zochten we de kleedkamers op. Nadat we omgekleed waren gingen we warmlopen & inschieten, een praatje houden en starten maar.. 

In de eerste aanval begonnen we met Aron , Stan, Kelly & onze captain Eva. Verdedigend begonnen we met; Stefan, Jannick, Anieke & Tamara. We begonnen goed en door een niet zo slimme actie van een dame van Vitesse scoorde Eva direct de 1-0 door een mooie doorloopbal! De aanval erna opnieuw, en een schot van Stan bracht een stand van 2-0 op het score bord. En door een wat onbeheerste actie van een heer van Vitesse op Stefan besloot de wat warrig fluitende scheidsrechter van de Sperwers een strafworp te geven aan HKC, Anieke wist daar wel raad mee en scoorde de 3-0. Maar Vitesse zag dat ze niet best aan het spelen waren, en kwamen snel op 3-1 door een korte kans. Niet veel later kwam Vitesse zelfs weer terug tot 3-3. Een tijdje geen doelpunten van beide ploegen, maar toch wist Vitesse nog een voorsprong op het scorebord te krijgen, en we bezochten de kleedkamer met een stand van 5 tegen 3 in het voordeel van de koploper. 

In de rust werden alle puntjes nog maar een keer op de ‘I’ gezet, en de 2e helft gingen we weer knallen! 

De2e helft duurde het lang voordat er gescoord werd, maar na 10 minuten wist Stan een schot binnen te schieten en bracht de stand weer tot 1 punt verschil. Niet veel later kregen we een strafworp van de scheidsrechter, die Eva goed mee kreeg! Stan wist hem te scoren en bracht de stand weer gelijk! We kregen weer vertrouwen en met nog 15 minuten op de klok, gingen beide ploegen ervoor strijden! Dat was wel duidelijk want de wedstrijd werd niet meer de vriendelijkste, beide ploegen gingen elkaar irriteren, en daar gingen wij het beste mee om, Anieke scoorde een schot en bracht weer een voorsprong voor HKC op het scorebord, toen een blessure voor een dame van Vitesse en moest het veld verlaten. Helaas wisten wij de voorsprong niet verder uit te breiden en Vitesse kwam door een mooie doorloopbal weer gelijk. Met nog 5 minuten was er van alles mogelijk, wij hadden in die laatste 5 minuten de meeste kansen om te winnen, maar helaas de bal ging niet meer door de korf! De scheidsrechter floot af, 6-6. maar toch ? We hebben gelijk gespeeld tegen de koploper, dat is helemaal niet slecht! 

Deze week weer hard trainen & volgende week zaterdag nemen we het om 12:30 op tegen TOP uit Arnemuiden, vorige keer een wat ongelukkige wedstrijd, en dat gaan wij zaterdag zeker goed maken! Dat betekend dat aanstaande zaterdag de eerste overwinning op het veld gaat komen! 

We zien jullie graag zaterdag om 12:30 uur langs de lijn bij HKC. 

Tot Zaterdag, de B1!