HKC B1 speelt gelijk in een spannende wedstrijd!

Voor de B1 een wedstrijd tegen Top uit Arnemuiden op het programma, vorige keer was het een wedstrijd om snel te vergeten. Alles wat die dag mis kon gaan ging mis! Het was dus zaak voor de B1 om dat te vergeten en nu gewoon te knallen! De B1 had het moeizaam in de 1e helft, maar pakte het de 2e helft goed op! Met het warme weer wisten ze uit eindelijk 1 punt te pakken, en dat was meer dan terecht! 

Nadat we de C1 & A1 hadden gekeken, begonnen wij rustig warm te lopen en in te schieten op veld 2. Onze laatste thuis wedstrijd van het seizoen zaten we ons te bedenken, daar wilde we toch nog wel 2 punten pakken! 

We waren er klaar voor, en de scheidsrechter van Triade ook, hij floot in en we begonnen aan de wedstrijd. In de aanval startte we met Aron, Stan, Captain 2 Kelly & Ingeborg. Verdedigend begonnen we met Stefan, Kyam, Anieke & Tamara. Het duurde allemaal wat lang, warm weer en niet echt een heel hoog tempo. Het vak van Kelly had het lastig, Aron had een goed verdedigende en aanvallende heer tegen, het was heel de wedstrijd een plaag voor ons, maar uit eindelijk zijn we er toch nog goed mee om gegaan door goed gecoach van het verdedigende vak en de ouders langs de lijn! Het was Stan die dacht dat die de openingstreffer op het ‘denkbeeldige scorebord’ mocht zetten maar de scheidsrechter dacht daar anders over, en floot voor snijbal, het was geen snijden maar helaas! Het was Top dat profiteerde van het niet lopende vak van Kelly en scoorde de 1-0 door een schot. Later bracht Top het verschil op 2 uit een strafworp. Het andere vak draaide beter, maar toch was Top die de 3-0 op het scorebord zette. Anieke dacht daar anders over en scoorde meteen daarna een strafworp, een belangrijke opmerking bij deze strafworp volgens onze leidster Esther was dat die mandloos was! Maar hoe dan ook, we moesten door. Het vak van Kelly draaide niet goed, weinig rebounds en er werd niet slim gespeeld! Toch was het Stan die met een ver schot de ruststand op een 3-2 stand in het voordeel van de ploeg uit Arnemuiden bracht. 

We bezochten de kleedkamer, er werden goede afspraken gemaakt met vooral het vak van Kelly dat niet goed draaide. Er werd gezegd dat we vol vertrouwen de 2e helft in moesten gaan, want het verschil was maar 1 punt dus alles was nog mogelijk! 

De 2e helft begon toch weer, en toch was het helaas Top dat scoorde uit een schot en bracht de stand op 4-2. Anieke was het daar niet mee eens, en bracht het verschil weer op 1 door een mooi en ver afstand schot! Maar helaas Top bracht al vrij snel het verschil weer op 2 en bracht opnieuw uit een schot de 5-3 op het scorebord. Dat was voor Ruud het moment om 2 wissels in de ploeg te brengen, er moest toch wat gebeuren! Aron & de goed spelende Ingeborg werden gewisseld voor Jannick & Eva. De wat laconiek fluitende scheidsrechter gaf een vrije bal, Kelly nam de vrije bal over van Aron en scoorde direct de 5-4. Het verschil was weer 1. Er werd nu vooral op de dames uitgespeeld en dat deden de heren goed. Jannick had aardig wat rebound & Stan stond veel in de aansteun. Daardoor kon Kelly een goede actie maken en de bal doorspelen naar achter, daar wist Eva wel raad mee en scoorde de 5-5. Vanaf dat moment waren wij de ploeg die het initiatief namen. We scoorde kort daarna de 6-5 uit een strafworp die een goed spelende Stefan mee kreeg, Anieke wist hem te benutte. Kort daarna wist Stefan zelf zijn doelpuntje mee te pikken en scoorde de 7-5 uit een vrije bal. Het was Top dat wat terug deed door de goed ingevallen heer van Kyam werd het verschil weer op 1 gebracht, 7-6. Het vak van Kelly draaide nu goed, de bal ging goed rond en door de duidelijke afspraken wist Kelly opnieuw haar dame op te zoeken, de bal werd goed mee gegeven en opnieuw wist Eva achter de korf een korte kans te scoren, 8-6. Top gaf weer gas en omdat Jannick & Stan nog steeds moeite hadden met de aanvallende heer werd de stand op 8-7 gebracht. Top hield zich vooral bezig met de scheidsrechter, in hun ogen waren ze benadeeld en had de scheidsrechter volgens een dame minstens 12 terechte strafworpen moeten geven. In onze ogen waren dat allemaal aanvallende fouten en gelukkig in de ogen van de scheidsrechter van Triade ook! Maar hoe dan ook we gingen door met korfballen en Top helaas ook en bracht de stand weer gelijk helaas dit keer door een niet zo goede actie van de scheidsrechter waar die gerust voor een overtreding had mogen fluiten werd de stand gelijk gemaakt door een wat warrige – doorloop – bal? Top kreeg weer vertrouwen en het was duidelijk dat hun niet voor niks het end hadden gereden, door opnieuw de heer van Kyam die als enige wel z’n mond hield tegen de scheidsrechter werd de 9-8 op het scorebord gezet. Maar het vak van Kelly wist opnieuw door de UITSTEKEND ingevallen Eva een gelijke stand op het scorebord te zette, 9-9. Niet veel later floot in onze ogen de goed leidende scheidsrechter van Triade voor het laatst, en dat betekende dat de eindstand op 9-9 werd bepaald. 

Top voelde zich om het maar op z’n niet zo netjes te zeggen genaaid door de scheidsrechter en lieten dat ook duidelijk merken! Gelukkig konden wij door contact te hebben met de wedstrijd Vitesse – IJsselvogels ze wat opvrolijken en ze melden dat IJsselvogels had gewonnen met 15-9 van koploper Vitesse. Hierdoor is volgende week een belangrijke wedstrijd voor Top als ze die winnen komt er een beslissingswedstrijd tussen Vitesse & Top. Helaas voor ons is de winst van IJsselvogels niet goed uitgepakt, dat betekend dat wij laatste zijn geworden in de kampioens poule B1G. Volgende week reizen we nog af voor de eer naar Moordrecht voor onze laatste wedstrijd van het seizoen zullen wij het op moeten nemen tegen IJsselvogels B1, waar we de vorige keer absoluut niet van hadden hoeven verliezen! Het kan dan wel een wedstrijd om de eer zijn, we zijn absoluut van plan die wedstrijd te winnen!

Ook zie je als in deze wedstrijd de heren niet veel kansen krijgen, dat bij ons de dames het overnemen maar liefst 7 van de 9 doelpunten zijn gemaakt door onze dames. 

Scores HKC B1 – Top B1 ; Anieke 3x – Eva 3x – Kelly 1x – Stefan 1x – Stan 1x. 

Toch zien we jullie zaterdag nog graag in Moordrecht voor onze laatste wedstrijd, om 14:00 uur! 

HKC B1.