HKC E3 verrast met ruime zege op Korbatjo E3

Zaterdag 21 mei hebben we tegen Korbatjo gekorfbald. We waren wel wat laat, omdat we verkeerd waren gereden, maar nog wel op tijd, omdat we snel waren omgekleed. We moesten op gras en het was best wel warm. Esther kon niet mee als trainster, maar ze had Elias goed geïnstrueerd wat te doen.

We begonnen goed met Lisanne, Nina, Albert en Remko. Lisanne maakte 1-0 toen haar tegenstandster aan de verkeerde kant verdedigde. Na de strafworpen wisselden we en kwamen Jordi en Tjerk erin. Korbatjo wist kort daarna meteen met een ver schot te scoren. Daardoor werden we extra fanatiek. Nina maakte een mooie doorloopbal en Jordi schoot vlak voor rust de 3-1 erin.

In de rust hebben we weer doorgewisseld en kwamen Lisanne en Remko weer terug in het veld. Nina kon ondertussen haar broodje verder opeten. De limonade had ons goed gedaan, want na de rust maakte Remko na drie keer over spelen de 4-1. Kort daarna scoorden Jordi en Tjerk van dichtbij en ook Remko scoorde nog een keer. Verdedigend ging het erg goed en Tjerk en Lisanne onderschepten erg veel ballen. De strafworpen gingen na rust ook een stuk beter. Jordi gooide bijna alle ballen erin en ook Nina mikte beter dan voor de rust.

Het laatste kwart zette Korbatjo toch weer aan om te scoren, maar verdedigden we goed. We werden wel moe om er goed tussen te blijven, maar dat was bij Korbatjo ook. En als we de bal onderschepten speelden we snel van de korf vandaan en naar voren. Albert wist daarbij zijn eerste doelpunt in een wedstrijd te maken. Remko schoot even later ook raak, maar toen had de scheidsrechter al gefloten voor een eerdere overtreding. Lisanne schoot vlak voor tijd nog een bal erin, maar tijdens de euforie letten we niet goed op en scoorde Korbatjo meteen tegen. Toen floot de scheidsrechter af en was het afgelopen. We hebben met 9-2 gewonnen! Daarna hebben we nog even getafelvoetbald en zijn we naar huis gegaan met een voldaan gevoel.

Als Esther ons had zien spelen zou ze erg trots zijn geweest. Er zijn nog wel dingen waar we op moeten letten, maar daar gaan we gewoon nog op trainen!!