HKC B1 weet het seizoen winnend af te sluiten!

Voor de B1 hun laatste wedstrijd op het programma, ze namen het op tegen IJsselvogels uit Moordrecht. Vorige keer werd een voorsprong weg gegeven en werd er uiteindelijk met onnodig veel verloren, namelijk 16-12. De B1 was van plan dat vandaag beter te doen, en door een rust stand van 7-4, werd er uit eindelijk met 10-7 gewonnen.

Het begon allemaal wat rommelig voor de B1, nadat er een aantal hadden gecoacht op de vroege ochtend, vertrokken we om kwart over 10 met heel het team richting Vriendenschaar. We moesten met heel het team reserve staan bij de A1, omdat de A1 veel geblesseerde en geschorste mensen had, moesten uit eindelijk alle dames op Eva na in actie komen die ochtend. Helaas wist de A1 niet te winnen, maar verloren pijnlijk van Vriendenschaar A2 met 7-6. 

Wij waren natuurlijk van plan om met de B1 dit beter te doen, zonder de afwezige Kyam & met de 2 algemene reserve uit de A1 Alexander en Arie vertrokken we met 4 auto’s richting Moordrecht. Eén-maal aangekomen in Moordrecht, vertelde de jonge scheidsrechter van Korbis ons al snel dat we vandaag gingen spelen in onze zwarte inschiet shirts, omdat de zwart – witte van HKC teveel leken op de rood – witte shirts van IJsselvogels. Na een goede voorbereiding met veel wind waren we er klaar voor! 

De scheidsrechter van Korbis floot in, en we begonnen in de aanval met; Stefan, Jannick, Kelly & Tamara. Verdedigend begonnen we met; Aron, Stan, Eva, Ingeborg. Jannick wist snel de 1-0 te scoren door een mooie actie naar binnen die die goed afrondde. Maar het blijkt dat wij in de geschiedenis altijd lastig hebben met IJsselvogels, en dat bleek ook wel want IJsselvogels kwam eigenlijk meteen weer gelijk 1-1. Het vak van Eva draaide opzich aardig, alleen er werd onduidelijk gespeeld, toch wist Stan van ver de 2-1 en niet veel later ook de 3-1 op het scorebord te brengen. IJsselvogels kwam weer een puntje dichterbij en bracht de stand weer op 3-2. Maar het andere aanvalsvak draaide goed, veel kansen en schoten goed met de wind mee! Kelly wist een strafworp mee te krijgen die de uitstekend leidende en erg jonge scheidsrechter van Korbis mee gaf, en ze benuttte hem ook zelf. Maar ook in het andere vak bracht Stan opnieuw uit een schot de 5-2 op het scorebord. En door goed verdedigend werk, en reboundend werk van de goed spelende Eva kon Stan opnieuw een ver afstand schot maken en bracht de stand op 6-2. IJsselvogels B1 was het hier duidelijk niet mee eens, en scoorde ook en er stond weer een stand van 6 -3 op het scorebord. Stefan wist nog met een mooie actie, en prachtige afronding de 7-3 op het scorebord. Maar ook IJsselvogels wist voor rust nog een keer te scoren, en met 7-4 bezochten we de kleedkamer. 

In de rust werd gezegd dat we goed aan het spelen waren en dat we vooral zo door moesten blijven spelen. Het vak van Eva moest toch wat meer duidelijkheid in het vak brengen, en de 2e helft gewoon weer knallen. 

Na rust ging het allemaal wat moeizamer, daarom was het IJsselvogels dat na rust als eerst wist te scoren, 7-5. Maar het was Jannick die het verschil weer op 3 bracht, en scoorde uit een goed schot de 8-5. De 2e helft ging het allemaal wat moeizamer, het waaide erg hard, en daar hadden we veel moeite mee! Aron kreeg veel kansen maar wist ze niet te benutte. IJsselvogels wist weer te scoren en bracht het verschil weer op 2, 8-6. Maar Eva wist een mooi schot te scoren, en bracht het verschil weer op 3. Door de ingevallen heer van Stan wist IJsselvogels opnieuw het verschil op 2 te brengen, maar ook Kelly wist nog een doelpuntje mee te pikken, en uit eindelijk floot de uitstekend leidende scheidsrechter ( mag ook wel is gezegd worden, na al dat geklaag de laatste tijd ) en erg jonge scheidsrechter van Korbis voor het laatst en wisten we het seizoen toch nog af te sluiten met een overwinning! 10-7. 

Ik weet niet precies of het score verloop klopt in het verslag, maar ik heb m’n best gedaan. De scores waren: Stan 4x – Kelly 2x – Jannick 2x – Stefan 1x – Eva 1x. 

Toch jammer dat we weer slecht zijn begonnen dit veld seizoen, want er had zeker meer ingezeten! We zijn nu helaas laatste geworden in de kampioenspoule B1G. Gelukkig heeft dit geen consequenties voor volgend jaar , en spelen we ook volgend seizoen weer in de 1e klasse. 

Na een moeizaam seizoen waar veel in is gebeurd, was dit de laatste wedstrijd en kunnen we toch trots zijn op ons seizoen, met veel mooie wedstrijden! Natuurlijk niet te vergeten die prachtige overwinning op DVO B1, die uiteindelijk Nederlands Kampioen zijn geworden in de zaal. Daar hebben wij als HKC B1 toch echt van gewonnen! Het seizoen zit er weer op, en we gaan nog 1 keer met z’n alle naar het toernooi in Bleiswijk! 

Toch een mooi seizoen gedraaid, en we mogen trots zijn op ons zaal seizoen, er had toch meer ingezeten dit jaar! Volgend jaar met alle neuzen dezelfde kant op dan moet er meer in zitten! 

We gaan natuurlijk even een paar maanden in zonder korfbal, en dan volgend seizoen zitten er misschien weer een aantal in een ander team, maar er blijven ook mensen bij elkaar, maar ook dan zien we jullie nog graag langs de lijn! 

Allemaal bedankt dit seizoen, en tot volgend seizoen! 
HKC B1 !!!